Yalçın Karadeniz lider adaylığını deklare etti

bencede

New member
Beşiktaş Kulübünün eski divan heyeti lideri Yalçın Karadeniz, 17 Eylül’de yapılacak divan konseyi başkanlık seçiminde bir daha aday olduğunu deklare etti.
Karadeniz, InterContinental İstanbul Otel’de düzenlediği basın toplantısında, 119 yıllık Beşiktaş Kulübünün 17 Eylül’de divan şurası başkanlık seçimi olacağını hatırlatarak, “En büyük Beşiktaşlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübü olan Beşiktaş’ımızın 120’nci, cumhuriyetimizin ise 100. yılında kulübümüzün her branşında şampiyonluklara ulaşması en büyük temennimdir.” dedi.
Karadeniz, yola “gelenekten gelen yenilikçiyiz” sloganıyla çıktıklarını da belirterek, “Bu süreçte 1981-1984 ruhunu ve heyecanını yaşarken, yarım bıraktığımız değil, her insanın bildiği üzere yarım bıraktırdıkları çalışmalarımıza devam etmek için ‘Sadece Beşiktaş’ diyerek arkadaşlarımla birlikte aday olduğumuzu açıklamaktan gurur duyuyorum.” tabirlerini kullandı.
bir daha aday olmasının öne sürülen nedeni
Geçmiş senelerda divan konseyi başkanlığı yapan Karadeniz, niye bir daha aday olduğu konusuna değinerek, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:
“Hukuksuzluğu yıkmak ve hukuku hükümran kılmak istiyorum. Kulübün menfaatlerini korumak. Divan konseyimizi daha faal ve daha üretken hale getirmek. Topluluğumuzun çıkarları doğrultusunda yol gösterici çalışmalara önderlik etmek. Kulübümüzün anayasası olan tüzüğü tekrar ihlal ettirmemek. Bilhassa başta kulüp idare konseyi olmak üzere tüm konseylerle eşgüdüm ortasında olup anlık hislere kapılmadan muhtemel yanlışları kulübümüz geleneklerine bağlı kalarak saygın bir biçimde tabir edebilmek, yetkimiz haricinde kalan durumlarda yetkilileri birlik birliktelikle harekete geçirmek. Üyelerimizi ayırım yapmaksızın kucaklamak.”
Adaylık için epeyce ağır mesai harcadığını ve kulübe her bahiste katkılar sağlayacak projeler ürettiklerini kaydeden Karadeniz, “Unutmadığımız geleneklerimizi geleceği taşımak ve daha da yüceltmek ismine arkadaşlarımızla birlikte bu yola baş koyduk. 18 Eylül sabahı divan konseyinin üzerinde orijinal bir güneş doğacak ve ‘Sadece Beşiktaş’ diyenler olarak diyoruz ki; büyük Beşiktaş’ın onurlu divan şurası üyeleri, yüreklerinizi yüreklerimizin yanına koyun ve bizlere güç verin.” halinde konuştu.
Birlik ve birliktelik ortasında Beşiktaş için gerekenlerini yapacaklarına inancının tam olduğuna da işaret eden Karadeniz, Beşiktaş üyelerini seçimde oy vermeye de davet etti.
“Layık olamayacaksak bu makamlar bizlere haram olsun”
Bir gazetecinin, mali badireyi lisana getirdiği için daha evvel kulüpte disiplin cezası verilerek seçimlere giremediğinin hatırlatılması üzerine Karadeniz, şunları söylemiş oldu:
“bilgilerina girmek istemiyorum. Bu mevzuyu tekrar yaşatmak istemiyorum. her insanın gözü önünde cereyan etti zira. Yalnızca istediğim, yapanın yanında kar kalmasın zihniyetinde, gereğini kim yapacaksa onların yapmasıdır. hiç bir arka niyet beslemeden bunun, geleceğimize ışık tutması açısından yapılmasını her vakit talep ettim ve devam edeceğim. Beşiktaş’a gerçek hizmet etmeyi onlara bırakmak en büyük mirastır diye düşünüyorum. Beşiktaş’ın malına, mülküne, parasına kim göz koyarsa Allah onların belalarını versin, çocuklarından çıksın. Bu kadar şey söylüyorum. Beşiktaş’ın bir kuruşuna halel getirecek bir durumda bu Yalçın Karadeniz tıpkı diklikte, babam olsa önünde duracak. Bu bir meydan okuma değil, asla. Beşiktaş bugün bunu yaşarsa (mali sorun) öncedena bu yanlışı ikaz edeceğim. Sesimi duyurmaya çalışacağım. Yapamıyorsam sizlerden yardım isteyeceğim ve bağıracağım. Dün yaptım, bugün yapmam üzere bir şeyin ortasında olmam. Şayet layık olmayacaksak bu makamlar bizlere haram olsun.”
Beşiktaş’ın bugünkü durumuyla ilgili borcunun çok olduğunu ve bunun nasıl ödeneceğinin bilinmediğini aktaran Karadeniz, epeyce güç olan bu durumda herkese kıymetli bakılırsavler düştüğünü söylemiş oldu.
“Önemli olan birlik ve birliktelik”
Divan şurası lider adaylarından Tevfik Yamantürk’ün Beşiktaş’ın borcuyla ilgili “ödenmeyecek bir borç değil bu” dediği hatırlatılarak, ne düşündüğü sorulan Karadeniz, “Tevfik Yamantürk rakibim olarak goreceğim insan değil. Arkadaşımdır da, lakin konuşurken dikkatli konuşmak lazım. İki periyot lideriyle birlikte çalıştı. Bu iki devirde Beşiktaş tarihinin en büyük borçlanmasına gitti. bu biçimde demezler mi, ‘siz ne yaptınız, ne söylemiş olduniz, önlediniz mi’ diye. Sürçü lisan var diye düşünüyorum. Onu yermek için de konuşmuyorum. Onun korkusu var, ben ona örneğim. 4 tane ibrasızlığı var. Kaygı da yok artık. Kınama yok. ‘Ne yaptınız’ diyen yok. Ben de diyeyim, ‘mücadele edeceğim’ diye. Bunlar günü kurtarmaya yönelik popülist yaklaşımlardır diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Karadeniz, her yeni gelenin geçmişi kötüleyerek hareket etmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Dün beni ihraç eden topluluk bugün beni bir yere getirmeye çalışıyor. Kıymetli olan da bu birlik ve birlikteliktir. Bu kadar borcun olduğu yerde boş konuşmakla bir yere varılmaz. her insanın kendi üzerine düşeni yapması lazım. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ dememek lazım.” sözlerini de kullandı.
Kulübün gerçek sahiplerinin genel heyet üyeleri olduğunu belirten Karadeniz, “Üyelerin bilmemesi gereken ne olabilir. Bu yüzden bana ceza veriliyor. ‘Yalçın Karadeniz kulübün borcunu epeyce göstermek suretiyle Beşiktaş’ın pahasını düşürmüştür’ diyor. Sen disiplin kurulusun, yorum yaparak nasıl ceza veriyorsun? Beşiktaş’ın paylarının yüzde 49’u satılmış, yüzde 51 duruyor. ‘Bu paylar, genel heyet karar almış dahi olsa satılamaz’ diyor. Bunlar tekrar cereyan ederse hak, hukuk, adalet ve birlik olmaz. Benim davamın devam ettiği yerde mahkemeden müzekkere çıktı, ‘Yalçın Karadeniz’e verilen kınama cezasını birinci genel heyette oylayın’ diyor. Bu mevzuyu birinci hususa almadılar, 15. hususa aldılar. Ben kulübümü şikayet etmemek ismine mahkemeye gitmedim.” diye konuştu.
 
Üst