Valle d’Aosta, Valtournenche’de iki kayak dağcı kayıp

ahmetbeyler

New member




Diğer müfrezelerin karanlığı ve tehlikesi aramaları zorlaştırdı: kar birikimi yaklaşık 2.400 metrede bulunuyor ve müfrezenin noktasını belirlemek zordu. Çığda kaybolanlar için bir arama cihazı olan Artva, önce bazı sinyaller verdi, ancak daha sonra başka yararlı bilgiler vermedi.

Kurtarma ekipleri, gömülü insanları arayan bir cihaz olan Artva ile herhangi bir yararlı sinyal bulamadan kopan büyük çığın çevresini yaya olarak aradı. Bazı noktalarda çığ dallara ayrılıyor ve ayrıca büyük kar bloklarından oluşuyor. Karanlıkta daha fazla devam etmek, 4 güçlü çığ tehlikesi göz önüne alındığında operatörleri yüksek risklere maruz bırakacaktır. Gece uçuşları için etkinleştirildiği için talep edilen Air Zermatt İsviçre helikopteri, ardından Cervinia mali polisinin Alp Kurtarma ekipleri ve Aosta Vadisi Alp Kurtarma ekibini geri getirdi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte arama operasyonları, köpek birimlerinin de yardımıyla daha etkin bir şekilde yürütülebilir.

Cumartesi günü yine Aosta Vadisi’nde meydana gelen iki çığ, üç dağcı kayakçı grubunu ezdi ve herhangi bir yaralanmaya yol açmadı.
 
Üst