Uğur Meleke’den yabancı hakem yorumu: “Karşı değilim ancak…”

bencede

New member
Murat Caner ve Uğur Meleke, beIN MANŞET’te Kulüpler Birliği’nin yapacağı toplantının ana unsuru olan yabancı hakem konusunu kıymetlendirdi.
Spor Toto Üstün Lig’deki hakem yanlışlarının konuşulacağı ve yabancı hakemin maçları yönetmesi ile ilgili kulüplerin TFF’ye yapacağı sunum ile ilgili Uğur Meleke’nin yorumu şöyle oldu:
“Yabancı hakem problemine tümden karşı değilim. Yabancı atlet ve antrenör bize bir şeyler katıyorsa, pek hala yanlışsız seçim ve tercihlerle yabancı hakemlerde bize bir şeyler katabilir. Fakat bunun maliyeti var. Türk Lirası, dolar ve euro bazında paha kaybetti. Yabancı hakemlerin alacağı fiyat, bizim hakemlerimize verdiğimiz fiyatların fazlaca altında ve bu sorunu nasıl çözecekler bilemiyorum.
Yabancı hakem konusu bence değişimle ele alınması gerekn bir husus. Bir Futbol Federasyonu ile anlaşırsın ve birbirinize hakemler yollarsın. Kulüpler Birliği’nin gündeminde ne var? Hangi federasyonla bu biçimde bir çalışma yapacağız? Dünyada bunu Yunanistan derbilerde bunu kullandı ve İspanyol hakemleri kullandı. Bu hususun nasıl ele alındığını merak ediyorum.
Bir öbür mevzu ise, bu kısa vadeli bir tahlil. Kulüpler Birliği uzun vadede ne tahlili sonuyor, bana bunun karşılığını versin. 5 yıl daha sonra, 10 yıl daha sonra planınız nedir? Neleri değiştireceksiniz? Ülke fubolunu önemseyen birisi olarak Türkiye Futbol Federasyonu bir plan yapsa ve futbolu erken bırakma zorunda kalan ya da alt liglerde futbol oynayan, devam edemeyen, sistem dışı kalan futbolcuları hakemliğe yönlendirsin. Hakemler kural kitabını biliyor fakat oyunu süzemiyorlar ve fubolcuyla empati kuramıyor. bu biçimde 17-18 yaşındaki bir çocuk futbolcu olak istiyor lakin başarılı olamıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde okumuş ve futbolcu olmak isteyen ancak bunu başaramış birfazlaca kişi var. Bulmak için uğraş var mı yok. Bunu yapmak lazım…”
 
Üst