Uçar: “Galatasaray için de güç bir maç olacak”

bencede

New member
HangiKredi Ümraniyespor Teknik Yöneticisi Recep Uçar, Spor Toto Üstün Lig’in 3. haftasında yarın yapacakları Galatasaray maçında hoş futbol izleterek güzel bir sonuç almak istediklerini söylemiş oldu.
Spor Toto 1. Lig’de geçen dönem ikinci olarak 84 yıllık tarihinde birinci kere Üstün Lig’e yükselen kırmızı-beyazlı grubun teknik yöneticisi Recep Uçar, Galatasaray müsabakası öncesinde açıklamalarda bulundu.
Uçar, ligin 3. haftasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapacakları Galatasaray maçıyla ilgili, “Galatasaray, her sene olduğu üzere bu döneme da şampiyonluk parolasıyla çıkıyor. Çok önemli transferler yaptılar, âlâ bir teknik adamı ekibin başına getirdiler. Güzel oyunculardan heyeti, şampiyonluk hedefleyen bir grup. Bizim için sıkıntı bir maç ancak onlar için de güç olacak. Birinci 2 maçta olduğu üzere çıkıp kendi oyununu oynamaya çalışan bir Ümraniyespor izlettirmek istiyoruz.” diye konuştu.
Fenerbahçe ve Fraport TAV Antalyaspor’un akabinde Galatasaray, Adana Demirspor ve Trabzonspor ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine 46 yaşındaki teknik adam, “Fikstürün avantaj mı, dezavantaj mı olduğu alınacak sonuçlardan daha sonra ortaya çıkacak. Emelimiz kiminle oynarsak oynayalım kendi futbolumuzu sergilemek. Düzgün futbol oynamak ve sonuç alabilecek her türlü çabayı ortaya koymak istiyoruz. Güçlü maçlarla dönemi açacağız.” sözlerini kullandı.
“Lige berbat başladığımızı düşünmüyorum”
Recep Uçar, birinci 2 haftada 1 puan aldıkları Üstün Lig’e güzel başladıklarını aktardı.
İlk haftada Fenerbahçe ile 3-3 birliktee kalan, ikinci haftada da Antalyaspor’a 1-0 yenilen kırmızı-beyazlıların teknik yöneticisi, kelamlarını şöyleki sürdürdü:
“Sezon başı hazırlıklarımız uygun geçti. Şiddetli bir fikstürümüz vardı. Döneme Fenerbahçe maçıyla başladık. daha sonrasında Antalyaspor ile karşılaştık. Bu iki maçtan 1 puan alabildik. Aslında ikisini de kazanabilirdik. Antalyaspor maçında oynanan futbolun karşılığının en az 1 puan olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’den de son dakikada uzatmada yediğimiz golle 1 puan alabildik. Her ne kadar puan olarak istediğimizi alamasak da oyun manasında kaybetmediğimiz 2 maç olarak görüyorum. Lige makus başladığımızı düşünmüyorum. Genel olarak düzgün yoldayız.”
“Ümraniyespor’un Muhteşem Lig’de kalıcı olması birinci hedefimiz”
Kırmızı-beyazlı ekibin teknik yöneticisi Recep Uçar, âlâ futbol oynayarak Muhteşem Lig’de kalıcı olmayı hedeflemeleri gerektiğini söylemiş oldu.
Tarihinde birinci sefer Muhteşem Lig’de çaba eden ekibin gayeleriyle ilgili konuşan Uçar, “Ümraniyespor yıllardir adım adım üst geldi. Gelişmekte olan bir kulübüz. Tarihimizde birinci kere Harika Lig’de uğraş ediyoruz. Bu, benim ve oyuncularım için fazlaca bedelli. Gayeler konusunda gerçekçi olmak gerek. Ümraniyespor’un Harika Lig’de kalıcı olması belirleyebileceğimiz birinci gaye olmalı. Kalıcı bir ekip yapıp, âlâ ve olumlu futbol oynayan, seyir zevki verebilen, kuvvetli bir oyun ortaya koyan bir Ümraniyespor ile çaba etmek en büyük dileğimiz.” değerlendirmesinde bulundu.
Recep Uçar, takımında biroldukça oyuncuyu düşünmeyen “Üç Büyükler”den fırsat transferi yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine, “Bütçeleri muhakkak olan, gelir-gider istikrarıyla yönetilen bir kulübüz. Nereden oyuncu alırsak alalım kendi bütçemize uygun olmalı. Büyük gruplardaki oyuncuların birçoğu bizim bütçelerin hayli üzerinde maaş alıyor. Bu stil transferler epey kolay olmuyor. Transferimizin yüzde 95’ini tamamladık. Umut Nayir, Konya’daki İslami Dayanışma Oyunları’ndaki ulusal grubumuzda. O da bizimle birlikte olacak. Onun haricinde bir orta saha oyuncusu planlıyoruz. Onunla transferi sonlandırmayı düşünüyoruz.” diyerek kelamlarını tamamladı.
 
Üst