Trabzonspor şampiyonluk anıtının açılışını yaptı

bencede

New member
Trabzonspor’un Spor Toto Üstün Lig’de geçen dönem elde ettiği şampiyonluk anısına Trabzon’un Yomra ilçesinde yaptırılan Şampiyonluk Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, açılışta yaptığı konuşmada, Harika Lig’de şampiyonluğun kazanılmasında emeği geçen Trabzonspor Kulübü Lideri Ahmet Ağaoğlu ve idare heyeti üyeleri başta olmak üzere teknik heyete ve futbolculara teşekkür etti.
Son periyotlarda Trabzon’un parlayan yıldızının Yomra ilçesi olduğunu belirten Örs, “Başkanımıza bu hoş hayat alanlarını ve anıtı kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu anıt haklının kuvvetliye karşı uğraşının anıtıdır, bu anıt emeğin, alın terinin, helal puanların anıtıdır.” dedi.
Sürmen’den taraftarlara dayanak çağrısı
Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Konseyi Lideri Ali Sürmen ise geçen dönem Trabzonspor’un büyük bir gayret verdiğine işaret ederek, “Biz yalnızca sahayı seyrettik. halbuki artta büyük bir havuz ve emek vardı. Futbolcularının hazırlanmasıdır, morallerinin düzgün tutulmasıdır, ekonomik korkuların giderilmesidir, bu komplike olayı, büyük ve örnek bir gayret ile başardılar. Bunun mükafatı olarak da kent ve Trabzonsporlular dünyaya örnek olacak kutlamalar yaptı.” diye konuştu.
Anıtın yapılmasından duyduğu memnunluğu lisana getiren ve emeği geçenlere teşekkür eden Sürmen, taraftarlara da seslenerek şunları söylemiş oldu:
“Trabzonspor kurulduğundan beri iddialıdır, her sene iddialıdır. Bir iki maçta bu biçimde gardınızı düşürmeyin, sizlerden bunu rica ediyorum. Çabucak gardınız düşüyor, yani 50 yıl üst üste şampiyon olsak doymayacaksınız, ‘Niye 51 değil?’ Evvel futbolun hoşluğunu öne çıkaralım. Futbolun hoşluğu alanda argümanlı olmaktır, terini akıtmaktır, sonuçta başarılı olursan onu kutlamaktır, başarısız bir sonuç alırsan da tahlil tekliflerini dinlemek ve tahlile gitmektir. Yoksa çabucak kaos kandillerini yakmak değildir. Ben bu vesile ile tüm taraftarlarımızın idarenin ve hocanın futbolcuların ardında olmasını bekliyorum.”
Kulüp genel sekreteri Ömer Sağıroğlu ise Trabzonspor’un Trabzon kentinin dünyada tanıtılan tek markası olduğunu kaydederek, “Bu markayı her kim yükseğe, daha yükseğe getirirse herkesi alkışlarız, ötürüsıyla bu yaptığınız tertip alkışı hak ediyor. Liderimize, fazlaca teşekkür ederim.” tabirlerini kullandı.
Yomra Belediye Lideri Mustafa Bıyık da 38 yıldır şampiyonluk kutlaması yapamayan Trabzonspor taraftarının hasretini bitmiş olduren Ağaoğlu, teknik yönetici Abdullah Avcı ve futbolculara teşekkür ederek, bu takımın Türk futboluna ve Trabzonspor tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdığını söylemiş oldu.
Bıyık, Şampiyonluk Anıtı’nın, Trabzonspor’un hak çabasının sembolü olduğunu da kaydetti.
Hürriyet Parkı içerisinde, 18 metre yüksekliğindeki anıtta,Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer, eski kulüp liderlerinden Şamil Ekinci ile eski teknik yöneticilerinden Ahmet Suat Özyazıcı’nın siluetleri, şampiyonluklara ithafen 8 yıldız ile kasketin hikayesi yer alıyor.
 
Üst