Telaşlı ve sessiz: haftanın fotoğrafları (4. hafta)

Adanali

New member
Hayatı bu kadar ilginç kılan genellikle küçük ayrıntılardır. Christiane Land’in (Lena-13) “Ice Flowers I” ve Darius Swiderski’nin (Daborius) “Pusteblume” resimleri bize ilham veriyor. Her iki fotoğrafçı da su elementini kullanıyor. Bununla birlikte, bu iki görüntü arasındaki fark, kökenlerinde yatmaktadır. Yani karahindiba çekiminin arkasında, ilk etapta fotoğrafı mümkün kılan farklı malzemelerle planlanmış bir yapı var. Buna karşılık, buz çiçeği, arka plandaki şafak ve gece ayazı gibi farklı koşulların bir kombinasyonu olarak büyüdü. Her iki görüntü de, planlanmış veya koşullar fark edilip kullanılmış olsun, fotoğrafçılarının motifi yakalamadaki yaratıcılığını birleştiriyor.


Mimari kategorisinde yer alan “Breathless” ve “Kedusha 3” görselleri birbiriyle ilişkili olsa da izleyene daha farklı görünemezdi. Joachim Kiner’in resmi, fotoğrafçının farklı renkler, yapılar ve insanlarla ifade ettiği Berlin’in ana tren istasyonunun hareketliliğini ve hareketliliğini gösteriyor. Majestix siyah beyaz çekiminde durum farklıdır. Bu sakinlik yayar ve fotoğraflanan bina kendisi için konuşur.

Stefan Weber’in (Pham Nuwem) bir köknar ağacındaki bir siskin fotoğrafını çekmeye çalışırken çok fazla sabra ihtiyacı vardı. Adı kuşun adını taşıyan resmi için aslında aklında farklı bir motif vardı ve köknar ağacının tepesindeki küçük adamı yakalamak istemiş. Ancak: “Her şeye sahip olamazsınız,” diyor Weber, “sonuçta, fotoğrafın yapılıp yapılmayacağına ve nasıl çekileceğine karar verecek olan fotoğrafçının sabrıdır.”

Lula’nın “Kış Sabahı”, dinginliği yansıtan basit bir kompozisyonla bizi ikna ediyor. Fotoğrafçı, geminin etrafındaki sisi ve boşluğu ustalıkla kullanır. Taşların üzerindeki kar, kışın soğuğunu taşır. “Dreaming in the Forest” ile Gabi Hampe, bu hafta seçkimizdeki diğer tüm görüntülere bir kontrpuan oluşturuyor. Arka plandaki ormanı bir tabloyla buluşturan sanatçı, sakinliği ve düşünceliliği ön plana çıkarıyor.

Bu haftanın tüm fotoğraflarını fotoğraf galerimizde bulabilirsiniz.


Cumartesi günü fotoğraflar: imajı için karahindiba Darius Swiderski (Daborius) çok sayıda bokeh çemberi yaratmak istedi ve bunun için yansıtıcı siyah Pleksiglas kullandı. Daha sonra yüzeye su püskürttü ve üzerine bir el feneri tuttu. Görüntüde açıkça görülebilen tünel efektini oluşturmak için son işlemede radyal filtreleme kullanıldı. (Resim: Daborio)



c't photography'dan daha fazlası



c't photography'dan daha fazlası




(cbr)



ana sayfaya
 
Üst