‘Sputnik V, Macaristan’da 5 aşı içinde Kovid kaynaklı ölümlere karşı en yeterli müdafaayı gösterdi’

ahmetbeyler

New member
RDIF’in açıklamasında, Gamaleya Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik V aşısının Macaristan‘da aşılanan 3.7 milyon kişi ile ilgili bilgilere nazaran öteki 5 aşı içinde koronavirüs kaynaklı ölümlere karşı en yeterli aktifliği gösterdiği açıklandı.


Açıklamada, “Beş koronavirüs aşısının direkt karşılaştırması üzerine AB’ye üye olan Macaristan topraklarında yürütülen eşsiz bağımsız bir araştırma, Rus aşısı Sputnik V’nin koronavirüs kaynaklı ölümlere karşı yüzde 98 oranında en güzel muhafaza oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Sputnik V ayrıyeten koronavirüs enfeksiyonuna karşı yüzde 85.7 oranında aktifliğe sahip olup, Moderna’nın aşısı ile birlikte başkan konumundadır” sözlerine yer verildi.


Açıklama, şöyleki devam etti:


22 Ocak-10 Haziran 2021 periyodunda Macaristan vatandaşlarının Sputnik V, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm ve AstraZeneca aşılarının iki bileşeni ile aşılanmasına ait dataların tahliline istinaden Rus aşısı, ölümcül koronavirüs olaylarına karşı muhafazada en uygun kararı gösterdi ve Moderna şirketinin aşısı ile birlikte başkan pozisyonunda bulunuyor. Hesaplama için 820 bin kişinin Sputnik V ile aşılanmasına ait datalar kullanıldı. 16-44 yaş kümesindeki şahıslar içinde Sputnik V, koronavirüs kaynaklı vefat hadiselerine karşı tam (yüzde 100) muhafaza gösterdi.”


RDIF, Macaristan’ın Sputnik V aşısını onaylayan birinci AB devleti olduğunu hatırlatıyor.
 
Üst