Selahattin Beyazıt son seyahatine uğurlandı

bencede

New member
Vefat eden eski Galatasaray Kulübü Lideri Selahattin Beyazıt, son seyahatine uğurlandı.
İki gün evvel 91 yaşında ömrünü kaybeden Beyazıt’ın cenaze namazı, öğlen vakti Teşvikiye Mescidi’nde kılındı.
Cenaze merasimine Beyazıt ailesi, sarı-kırmızılı kulübün lideri Burak Elmas, idare şurası üyeleri, eski liderlerden Faruk Süren, Adnan Polat ve Dursun Özbek, Galatasaray Eğitim Vakfı Lideri İnan Kıraç, Galatasaray Kulübü Divan Konseyi Lideri Aykutalp Derkan, Fenerbahçe Kulübü Lideri Ali Koç, eski Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, eski ulusal futbolcu ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile topluluktan biroldukca kişi katıldı.
Selahattin Beyazıt, namazın akabinde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.
Elmas: “Hepimiz epeyce üzgünüz”
Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas, “Camiamızın fazlaca değerli bir bedeli olan eski liderimiz Selahattin Beyazıt ağabeyimizi kaybettik. Hepimiz epeyce üzgünüz.” dedi.
Son vakit içinderda Galatasaray için yeri güç dolacak epey pahalı büyükleri kaybettiklerini lisana getiren Elmas, şunları söylemiş oldu:
“Selahattin Beyazıt liderimizin Galatasaray’a hayli büyük hizmetleri oldu. Galatasaray’ın geldiği bu günlerde büyük emekleri var. Bilhassa Riva’daki toprakla ilgili bugün hepimizin şükranlarımızı sunduğu periyotta kendisini kaybettik. Onların emanetlerini Galatasaray’a yakışan biçimde daha da ileri götürmeye, gücümüz yettiğince çaba etmeye devam edeceğiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.”
Galatasaray Eğitim Vakfı Lideri ve iş insanı İnan Kıraç, büyük hüzün ortasında olduklarını belirterek, “Galatasaray ve milletimizin başı sağ olsun. Hem Türkiye tıpkı vakitte Galatasaray için hayli değerli bir insandı. Büyük hizmetler verdi. Galatasaray’ı ayakta tutabilmek için vakit zaman her şeyi ortaya koydu. Allah rahmet eylesin.” diye konuştu.
Eski liderlerden Faruk Süren de, “Selahattin liderimizi kaybettik. Hüzünlüyüz. Galatasaray’ımız ve toplumumuzun hayli kıymetli ve müstesna isimlerinden bir tanesiydi. Galatasaray’a epey genç, 39 yaşında lider oldu. Hem sportif tıpkı vakitte maddi açıdan kulübe epey şey kattı. Riva yerini kazandıran liderdi. Topluluğumuzun başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin, inşallah ışık ortasında yatsın.” sözlerini kullandı.
Topluluğun önde gelen isimlerinden eski yönetici Ali Dürüst ise, “Başkanımız bizim için bir ışıktı. Galatasaray’da voleybol oynarken kendisi liderdi. Daima bizim yolumuzu açtı. Allah rahmet eylesin.” halinde görüş belirtti.
 
Üst