“Şampiyonluk telaşımız yok”

bencede

New member
Spor Toto Harika Lig’in 23. haftasında Galatasaray’ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor’un teknik yöneticisi Abdullah Avcı, memnun sona bir adım daha yaklaştıklarını söylemiş oldu.
Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, “Deplasmanda kusursuz bir galibiyet aldık. Memnun sona bir adım daha yaklaştık ve çabucak hemen bir şey kazanmadık. Oyunu geliştirmeye, büyük bir aile olmaya ve puan farkı ne olursa olsun daha düzgününü yapmak için sahanın ortasında olacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün Trabzon’da 61. maçımmış, plakayı bulduk.” diye konuştu.
Trabzonsporlu taraftarlara davette bulunan tecrübeli teknik adam, “Biz Karadenizliyiz ve hislerimizi ağır yaşıyoruz. Kentin ve ülkenin buna muhtaçlığı var. Önümüzde Kasımpaşa ve Konyaspor maçları var. Taraftarlarımızdan rica ediyorum. 40 bin kişiyi stada bekliyorum. Oyuncusuna sonuna kadar dayanak veren bir taraftar istiyorum. Bunun keyfini çıkarsınlar ve yalnızca dayanak olsunlar. Hislerini ağır yaşayan bir kentiz. Kentin birtakım telaşları ve olumlu hisleri oluyor. Bunu dengelemeye çalışıyorum. Giresun maçını kazansak şampiyon mu olacaktık ya da bu akşam kazandık diye şampiyon mu olduk? Herkes ‘İyi ki ligde Trabzonspor var’ diyor. Bu beni keyifli ediyor. Hürmet görüyoruz, özel işler yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Üç büyüklerin şampiyonluk yarışından uzak kalması ile ilgili bir soruya Avcı, “Şampiyonluk tasamız yok. Ben her vakit kesimden bütüne gittim. Trabzon’un olduğu yerde her vakit gaye ve yarış vardır. Burada Alanya, Hatay, Konya üzere çıkış yapan ekipler var. Antrenör kalitesi artınca tertip da artıyor. Değişik bir sene yaşıyoruz. Bunu biz de beklemiyorduk. Oyunumuzu geliştirip puanlarımızı almaya devam etmek istiyoruz.” diye karşılık verdi.
Uğurcan Çakır’ın performansını da pahalandıran Abdullah Avcı, “Trabzon’un verimli topraklarından yetişen kıymetli bir ulusal grup kalecisi. İki kıymetli kurtarış yaptı. Uğurcan buranın kıymetli bir oyuncusu. Amacımıza ulaştıktan daha sonra oyuncu açısından değerlendirmesi yapılır. Burada yetiştikleri için herkes şampiyonluğa kilitlenmiş durumda. Şu anda kimse öteki bir şey düşünmüyor.” biçiminde konuştu.
Ahmetcan Kaplan vilayet ilgili de konuşan Avcı, “Ahmetcan’ın performansı bugün oyuna kendisiyle başlamayı da düşündürdü. 15 aydır bizimle. Avrupa’ya gidecek adaylardan biri. Onun da ayakları yere basacak. Okulu, eğitimi ve yabancı lisanıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz.” dedi.
 
Üst