Rusya Sıhhat Bakanı Muraşko: Rusya’da yerli Omicron olayları tespit edildi

ahmetbeyler

New member
Rusya Sıhhat Bakanı Mihail Muraşko, Rostov bölgesindeki Don Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi’ni ziyareti sırasında, ülkede birinci defa ithal olmayan yerli Omicron varyantlı olay tespit edildiğini belirtti.


Muraşko, “Sıkı biçimde takip ediyoruz. Dışarıdan gelen hadiselerin ortaya çıktığını görüyoruz. Yeni mutasyonlar süratli bir biçimde lokalize oluyorlar. Bugün Rusya’da yerli Omicron olayları tespit ettik” dedi.


Muraşko, Rus uzmanların Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaretleri sırasında, Omicron enfeksiyonunun klinik seyrinin bir grup özelliklerini tespit ettiklerini belirterek, “Uzmanlar enfeksiyonun klinik seyrinin özelliklerini kıymetlendirdi. Omicron varyantının evvelkilere bakılırsa fazlaca daha süratli yayıldığını tespit etti” diye konuştu.


şahsi güvenlik için maske, toplumsal ara ve öbür kurallara uymanın ehemmiyetine dikkat çeken Muraşko, “Yayılma fazlaca süratli gelişiyor. Çocuklar bulaşıcı sürece daha sık dahil oluyorlar, bu niçinle onlara güvenlik kurallarını öğretmek önemli” tabirlerini kullandı.


Omicron varyantlı enfeksiyonun seyrinin grip hastalıklarına benzediğini belirten Muraşko, yeni mutasyonun kendini hastalığın grip gibisi seyir ile gizlediğini kaydetti.


Bakan, bu bağlamda, koronavirüsü süratli tespit etme biçimlerini kullanarak ayırıcı teşhisin bilhassa ehemmiyet kazandığını da kelamlarına ekledi.
 
Üst