Pirlo: “Türkiye’ye gelmek ilgimi çekiyordu”

bencede

New member
Spor Toto Muhteşem Lig takımlarından VavaCars Fatih Karagümrük, İtalyan teknik yönetici Andrea Pirlo ile resmi mukavele imzaladı.
Hotel Raffles İstanbul’da düzenlenen ve Fatih Karagümrük Kulübü İkinci Lideri Serkan Hurma’nın da katıldığı merasimde İtalyan teknik adam, kendisini bir yıllığına kırmızı-siyahlı renklere bağlayan kontrata imza attı.
Törende konuşan Serkan Hurma, Fatih Karagümrük’te 4 yıl evvel idareye geçtiklerinde Avrupa kupalarına katılmayı ve bunu nizamlı bir biçimde yapmayı hedeflediklerini lisana getirerek, “Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gayemiz için fazlaca yardım edeceğini düşündüğümüz Andrea Pirlo ile anlaştık. Pirlo aslına bakarsanız dünyaca kabul görmüş bir marka. bu biçimde bir hocayla çalışacak olmaktan dolayı memnunluk duyuyoruz.” dedi
Hedefleri doğrultusunda daima çalıştıklarını vurgulayan Hurma, “Takımı her vakit daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda yeni bir hoca arayışı ortasındayken, İtalya’da kurduğumuz kuvvetli ilişkilerden çeşitli bilgiler aldık. Juventus’taki ilgilerimiz bize bu biçimde bir fikrin oluşabileceğini söylemiş olduler. Herkes üzere biz de Pirlo ile çalışmayı epeyce istedik. Yaklaşık 10-15 gün evvel birinci teması sağladık. Çok süratli bir biçimde gelişti ve bugün buraya geldik.” değerlendirmesinde bulundu.
Pirlo ile bir yıllık mukavele imzalamalarında özel bir niçinin olmadığını aktaran Hurma, “Görüşmemiz kararında iki taraf da bu biçimde daha uygun olacağını düşündü. Taraflar birbirine güvendiği ve çalışmaktan keyif aldığı sürece birlikte olmaya devam edecektir.” sözlerini kullandı.
Serkan Hurma, bu dönem uygun bir performans sergileyen futbolcuları Emre Mor’a biroldukça ülkeden ilgi olduğunu söylemiş oldu.
“Takımın amaçları ilgimi çekti”
Andrea Pirlo da Fatih Karagümrük Kulübünün kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, “Umarım muvaffakiyet dolu bir dönem olur.” dedi.
Futbolu epeyce sevdiğini ve Muhteşem Lig’i takip ettiğini anlatan Pirlo, “Bu kadroda öbür İtalyanların da oynadığını biliyordum. Birkaç hafta evvel görüşmeler başladı. Buraya gelmek benim için değerliydi. Ekibin maksatları benim ilgimi çekti. Ben de benzeri isteklere sahiptim ve bu noktada birleştik.” diye konuştu.
Kariyeri boyunca epey değerli kadrolarda forma giydiğini ve futbol dünyasında değerli bağlara sahip olduğunu anlatan Pirlo, gerektiği takdirde bu ilgilerini kullanacağını lisana getirdi.
Andrea Pirlo, futbolu yakından takip ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“İtalya’da oynayan epeyce Türk oyuncu var, onları da takip ediyorum. Türkiye’ye gelen İtalyan teknik adamları da takip ediyordum. O yüzden buraya gelmek ilgimi çekiyordu. Öteki grup oyuncuları hakkında konuşmak hoşuma gitmiyor, ekibimdeki oyuncuları tanımak istiyorum. bakılırsave başlamak için sabırsızlanıyorum. Kazanmak için âlâ oynamak lazım. Ben de elimden geldiği kadar bunu yapacağım.”
Türkiye’de kendisi için kullanılan “Başbakan” lakabını birinci kere duyduğunu lisana getiren Pirlo, diğer kadroların da kendisine ilgi gösterdiğini belirterek, “Şu anda burada olmaktan dolayı epey memnunum. Benim kendi şekillerim var. Oyunculara nazaran ne gerekiyorsa yapacağız. Transfer için çalışma yapmaya vaktimiz var. Buna bakacağız.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Üst