“Novak’ın sakatlığı fazlaca ciddiymiş”

bencede

New member
Spor Toto Üstün Lig’in 23. haftasında konuk olduğu Demir Küme Sivasspor ile 1-1 birliktee kalan Fenerbahçe’nin teknik yöneticisi İsmail Kartal, birliktelikle yetinmek istemediklerini fakat golü bulamadıklarını söylemiş oldu.
Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, maça fazlaca güzel başladıklarını söz etti.
Çok uygun hazırlandıklarını ve Sivas’a kazanmak için geldiklerini belirten Kartal, “Bütün planımız buydu. Fenerbahçe futbol grubu her vakit, her yerde kendi oyununu rakibe kabul ettirmeye çalışır, kazanmak için alanda işini yapar.” dedi.
Yakaladıkları gol durumlarını değerlendiremediklerini aktaran Kartal, şunları kaydetti:
“Maalesef konumları değerlendiremedik. İkinci yarı oyun istikrarda giderken Novak’ın sakatlanması ve orada alternatif oyuncumuzun olmamasından dolayı mecburiyetten öndeki uyumsal manada en tesirli oyuncularımızdan birini oraya çekmek zorunda kaldık. birebir vakitte atak gücümüz azaldı ve zayıfladı. Oyun gücümüzün zayıfladığı anlarda diğer atılım yapmayı düşünürken daha düzgün, atak organizasyonlarımızı zenginleştirecek, duruma girecek iki atak vardı başımızda. Hocalarımızda bunu yaparken bu sakatlık oldu. Bu sakatlık olduktan daha sonra oyun gücümüz azalınca Sivasspor’da üzerimize gelmeye başladı, birkaç durum buldu, o ortada bir gol yedik. Sahanın ortasında 4 tane yerli oyuncumuz var, birini aldığımız vakit 3 tane kalıyor. yeniden onun yerine öbür bir oyuncu koyamama üzere durumlarla karşı karşıyasınız. Ancak sonuç olarak oyunun son kısmında de yeniden yaptığımız ataklarla birlikteliğe yetinmek üzere bir niyetimizin olmadığını göstermiş olduk lakin golü bulamadık.”
“İstediğim Fenerbahçe bu”
Sakatlıklardan dolayı istedikleri futbolu alana yansıtamadıklarını vurgulayan Kartal, “Ama birinci yarı fazlaca düzgün oynadık, benim istediğim Fenerbahçe bu. Birinci yarıda ki oyunla onu geliştirerek daha düzgün bir yol katetmek istiyoruz. birliktee bitti, her iki grupta güzel gayret etti soğuk havada. Her iki ekip oyuncularını da tebrik ediyorum. Sivasspor’a da bundan daha sonra ki maçlarında muvaffakiyetler dilerim.” diye konuştu.
Novak’ın sakatlanmasından daha sonra oyun planlarının bozulduğunu vurgulayan Kartal, “Sonuçta karşımızda Sivasspor var ve antrenörü de İstek Çalımbay, hayli deneyimli bir teknik yönetici. Çok dikkat etmemiz gerekiyordu, orada altyapıdan yeni gelen bir oyuncumuzu oynatırsak bu biçimdesine kritik bir maçta daha fazla sorun yaşayabileceğimizi düşündük. Pelkas ve Berisha’yı oyuna alarak Bright Osayi Samuel’i o bölgeye çekmek zorunda kaldık. Oyun gücümüz azaldı ve Sivasspor üzerimize gelmeye başladı ve Sivas’ın üstünlüğü ortaya çıktı.” sözlerini kullandı.
“Başkanımız ve yöneticilerimizle görüşeceğiz”
Kartal, grubunun performansının sorulması üzerine ise şu biçimde devam etti:
“İlk yarı kendi konutumuzda oynar üzere oyunu domine eden beklentilerin üzerinde bir Fenerbahçe vardı. İstediğimiz ve kurguladığımız üzere her şey yolunda gidiyordu, çok de hoş bir futbol ortaya koyduk. Konumlar bulduk lakin burada kimi mevkilerde ön tarafta rakibe tehdit olacak oyuncumu mecburiyetten art tarafa çektik. 1-0 galipsiniz, bunu bir biçimde tutmam lazımdı. Bunu güvendiğiniz, güçlü oyuncularla yahut tecrübeli oyuncularla bunu yaparsınız. Bright Osayi Samuel’i oraya aldıktan daha sonra bütün istikrarımız bozuldu. Bozulunca ve rakip üzerimize gelince üstünlük sağladı. Sonuç olarak bugün yenilmedik en azından. Oyuncularımı tebrik ediyorum, Sivasspor’a muvaffakiyetler diliyorum.”
Fenerbahçe’nin her vakit gayelerinin olduğunu ve bunun bitmeyeceğini lisana getiren Kartal, “İlk yarıda ki oyunu gözünüzün önüne getirip, bunun biraz daha geliştiğini görürseniz bu biçimde Fenerbahçe’nin nasıl üç kulvarda da gidebileceğini kestirim edebilirsiniz. Ancak kimi vakit de elinizden gelen bir şey olmuyor. Hesapta olmayan sakatlıklar, cezalar ve hastalıklar oluyor. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Liderimiz ve yöneticilerimizle görüşeceğiz, ne olur, ne biter, ne yapabiliriz onları birlikte düşünerek karar vereceğiz.” dedi.
“Novak’ın durumu ciddiymiş”
Novak’ın durumunun sorulması üzerine ise Kartal, “Çok ciddiymiş, hekimin bana birinci söylemiş olduği şey ‘fazlaca önemli bir sakatlığı var’ dedi. Üstüne basamıyor, yürüyemiyor, alçıya almışlar galiba. Önemli bir sakatlığı var, inşallah biran evvel toparlar ve ortamıza döner.” diye konuştu.
Kartal, transfer çalışmalarıyla ilgili de kulübün kriterlerini de göz önünde bulundurarak bir sol bek almayı planladıklarını kelamlarına ekledi.
 
Üst