Medipol Başakşehir, HangiKredi Ümraniyespor deplasmanında

bencede

New member
HangiKredi Ümraniyespor, Spor Toto Harika Lig’de 15. Haftanın açılış gününde Medipol Başakşehir’i ağırlayacak. İstanbul’un iki temsilcisini karşı karşıya getirecek müsabakaya dair öne çıkan satır başlarına göz atalım.
Geçtiğimiz dönem sonunda tarihinde birinci kere Muhteşem Lig’e terfi eden HangiKredi Ümraniyespor, eksiklikleri giderilen Ümraniye Belediyesi Kent Stadı’nda dönemin birinci karşılaşmasına çıkacak.
HangiKredi Ümraniyespor, Medipol Başakşehir’in Harika Lig tarihinde karşılaştığı 43’üncü kadro olacak. Son iki üstün lig maçında hanesine 4 puan yazdıran Ümraniyespor, dönemin birinci 11 müsabakasında topladığı puanı geride bırakmayı başardı. Oynadığı son iki müsabakada da birinci golü atan ligin yeni grubu, daha evvelki 11 gayrette yalnızca bir kere açılış golünü filelere gönderebilmişti.

Başakşehir son maçında farklı kaybeymişti
Son muhteşem lig maçında Galatasaray’a 7-0 kaybeden Medipol Başakşehir, dönemin birinci 12 müsabakasının toplamında ağlarında sekiz gol görmüştü. Bu dönem birinci sefer üst üste iki çabayı galibiyetsiz geçen boz baykuşlar, daha uzun bir 3 puan hasretini en son Şubat-Mart 2022 içinde 4 maçlık seriyle yaşadı.
İstanbul kadrolarına rakip olduğu son iki Harika Lig maçını sekiz gol yiyerek kaybeden Medipol Başakşehir, daha evvel Emre Belözoğlu idaresinde çıktığı 12 müsabakada tek mağlubiyet almış ve kelam konusu süreçte kalesinde yalnızca 10 gole müsaade vermişti.
Arda Kardeşler’in düdük çalacağı müsabakayı beIN SPORTS 1 ekranlara taşıyacak.

İşte müsabakadan öne çıkan notlar:

• Ümraniyespor, İstabul Başakşehir’in Harika Lig tarihinde karşılaştığı 43’üncü ekip olacak. Boz Baykuşlar dönem en üst ligde yer alan rakipleri içinde yalnızca Fatih Karagümrük’e karşı galibiyet alamadı (1B 4M).

• Son iki Harika Lig maçında 4 puan alan Ümraniyespor (1G 1B), dönemin birinci 11 müsabakasında topladığı puanı (3) geride bıraktı (3B 8M). Oynadığı son iki müsabakada da birinci golü atan ligin yeni grubu, daha evvelki 11 çabada yalnızca bir kere açılış golünü filelere gönderebilmişti.

• Son Muhteşem Lig maçında Galatasaray’a 7-0 yenilen İstanbul Başakşehir, dönemin birinci 12 müsabakasının toplamında sekiz gol yemişti. Bu dönem birinci sefer üst üste iki çabayı galibiyetsiz geçen Boz Baykuşlar (1B 1M), daha uzun bir 3 puan hasretini en son Şubat-Mart 2022 içinde yaşadı (4 maç).
• Bu dönem hiç bir Üstün Lig maçında kalesini gole kapatamayan tek ekip olan Ümraniyespor’un (13 maç 24 gol) son beş müsabakası en az dörder gole sahne oldu (toplam 23 gol). Son üç maçında rakip filelere en az ikişer gol gönderen Ümraniyespor, daha evvelki 10 müsabakalık süreçte bunu yalnızca iki sefer yapabilmişti (3-3 vs Fenerbahçe & 2-2 vs Kayserispor).
• İstanbul kadrolarına rakip olduğu son iki Muhteşem Lig maçını sekiz gol yiyerek kaybeden İstanbul Başakşehir, daha evvel Emre Belözoğlu idaresinde çıktığı 12 müsabakada tek hezimet almış (7G 4B) ve bu sürecin tamamında kalesinde 10 gole müsaade vermişti.
• 2022/23 Üstün Lig döneminde oynanan maçların ikinci yarılarında Ümraniyespor’dan (14) daha fazla gol yiyen tek ekip Fatih Karagümrük (15). Ümraniye takımı bu gollerin yarısını 46-60’ıncı dakikalar içinde kalesinde gördü (7).
• Bu dönem Harika Lig’de Ümraniyespor formasıyla en çok gol atan iki oyuncudan biri olan Antonio Mrsic (4; Umut Nayir ile beraber), bu gollerin tamamını maçların 73’üncü dakikasından daha sonra buldu ve üç golü penaltı noktasından kaydetti.
• Ümraniyespor formasıyla iç alanda çıktığı son üç Muhteşem Lig maçında da gol atan Umut Nayir (4 gol), bu dönem izleyicisi önünde dört müsabakalık seri yakalayan üçüncü oyuncu olmak için alana çıkıyor (Enner Valencia & Mbaye Diagne).
• Ümraniyespor, İstanbul Başakşehir forması giyen Serdar Gürler’in Üstün Lig mesleğinde karşılaşacağı sekizinci İstanbul kadrosu olacak. Serdar şu ana kadar filelerini havalandıramadığı tek İstanbul grubuna bu dönem rakip oldu (İstanbulspor).
• Bu dönem İstanbul Başakşehir’e transfer olan Philippe Keny, geçen dönem Bandırmaspor formasıyla Ümraniyespor’a rakip olduğu iki 1. Lig maçında bir gol attı (Şubat 2022)

Karşılaşmayı hangi grup kazanır?
 
Üst