Kremlin’den Batı’ya ihtar: Ukrayna’ya göndereceğiniz tanklar da yanacak

ahmetbeyler

New member
Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, Batı’nın Amerikan Abrams ve Alman Leopard tanklarının Ukrayna’ya muhtemel tedariki hakkında “Birfazlaca uzmanın bu fikrin absürd olduğunu düşündüğünden eminim. Bu, teknolojik açıdan başarısız bir plan. Bu, tank sevkiyatının Ukrayna ordusuna sunacağı katkının abartılmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna’ya gönderilmesi planlanan ağır tankların epeyce kıymetli olduğunun ve bunun Avrupalı vergi mükelleflerinin omuzlarına yeni yükler bindireceğinin altını çizen Peskov, ABD’nin ise hoş hasılatlar elde edeceğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü, Batı’ya bir ihtarda da göndererek “Bu tankların öbür tüm askeri teçhizat üzere yanacağını defaatle lisana getirdik” tabirlerini kullandı.


Hem Almanya tıpkı vakitte ABD’den birbiriyle çelişen açıklamalar, haberler, sızıntılar geldiğine dikkat çeken Peskov, şahsen NATO’da ve tankların sevkiyatı konusunda her şeyin ‘pürüzsüz’ olmadığının aşikar olduğunu vurguladı.


Peskov, bir soru karşısında, Rusya’nın muhtemel tank sevkiyatı ışığında Almanya’yla temas halinde olmadığını bildirdi.


‘Dünyadaki durumun gelişme perspektifleri çabucak hemen bir yumuşama vaat etmiyor’


Peskov’a ‘Kıyamet Günü Saati’nin güncellenmesi ve buna göre 2023 yılında insanlığın 90 saniyeyle kendi kendini yok etmeye en yakın noktada olması da soruldu.

Kremlin Sözcüsü, “Genel olarak durum son derece gergin. Tüm dünyadaki ve bilhassa de Avrupa’daki durumdan bahsediyorum. Son derece ancak son derece gergin. NATO’nun ve ABD idaresinin seçtiği siyasete nazaran, durumun gelişme perspektifleri çabucak hemen bir yumuşama vaat etmiyor” karşılığını verdi.

Peskov, Kremlin’in şu anda Ukrayna’da diplomatik tahlil perspektifi görmediğinin de altını çizdi.
 
Üst