Kendi görünüşünüze sahip fotoğraflar: haftanın fotoğrafları (3. hafta)

Adanali

New member
Bazı fotoğrafçılar, yoğun görüntü işleme olmadan motiflerini orijinaline mümkün olduğunca yakın göstermeye çalışırlar. Ancak diğerleri için, yalnızca görüntünün işlenmesi, bir fotoğraftan çekim sırasında hayal ettiklerini veya çekimleriyle ifade etmek istediklerini ortaya çıkarır. Bu genellikle, daha sonra bir dizi görüntüden geçen veya hatta örneğin bir marka olarak bir fotoğrafçıya özgü olabilecek benzersiz bir görünümle sonuçlanır.


Instagram görüntü platformuyla tipik Instagram görünümü bu şekilde oluşturuldu. Tipik kare görüntü formatı da dahil olmak üzere Polaroid fotoğrafçılığına dayanıyordu. Bugün bile Instagram’a fotoğraf yükleyen herkes, isterse birçok hazır görünüme erişebiliyor. Ancak, çok azı fırsattan yararlanır.

c’t fotoğraf galerisine bakarsanız, görünüşlerini belirli ruh hallerini veya ifadeleri vurgulamak için kullanan bazı fotoğrafçıların hala olduğunu fark edeceksiniz. Ana görsel gibi bazılarını geçen haftadan günün görselleri olarak seçtik. kasvetli umutlar Bernd Unger tarafından. Ruh halini temsil etmesi için, çektiği manzaranın renk sıcaklığını kasıtlı olarak sarıya kaydırdı ve geçen yüzyılın başındaki resimciliği model aldı.

onun kaydında Otoyol 3.0 Fotoğrafçı Bartosz Zborala, alçak bir bakış açısını özel bir bakışla birleştirerek, bisiklet yolunun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki otoyollara benzer şekilde ufka kadar sonsuz bir şekilde ne kadar uzandığını gösteriyor. Işık geleceğe işaret ediyor ve ulaşım altyapısında bir değişiklik vaat ediyor.

Çarşamba günü, basit açıklamalı günün fotoğrafı Vesika Reiner Weber’in 70’ler görünümü için sadece küçük bir görüntü işlemeye ihtiyacı var. Çünkü bu, bir film tarayıcıyla dijitalleştirdiği ve yalnızca biraz yeniden çalışmak zorunda kaldığı, neredeyse 50 yıllık bir analog slayt fotoğrafı. Tabii ki, iki lambalı olağandışı aydınlatma, resmin etkisine önemli ölçüde katkıda bulunur.

Fotoğrafçı ‘Der Onkel Werner’, galeriye yüklediği bir dizi fotoğrafla Polaroid görüntüsünü çok yakından takip ediyor. Hepsi, her sokak köşesinde keskin bir gözle keşfedebileceğiniz günlük şeyleri sergiliyor. Bu özel görüntü geliştirme ile önemsiz gibi görünen motifler özel bir hal alıyor ve tıpkı fotoğraftaki gibi sizi gülümsetiyor veya düşündürüyor. Erna, sandalye eğrimizahçı, oyuncu ve karikatürist Loriot’a bir saygı duruşu.

Fotoğraf galerimizde daha heyecan verici fotoğraflar bulabilirsiniz.


otoyol 3.0

Fotoğraf Otoyol 3.0 Bartosz Zborala namı diğer BAB tarafından Gelsenkirchen ve Essen arasındaki Ruhr bölgesinde bir bisiklet yolunda Pazar günü yapılan yürüyüş sırasında yaratıldı. Kendisini fotoğrafçılığa yeni başlayan biri olarak tanımlayan Bartosz, bize şöyle yazıyor: “Bu yolda durup mesafeye baktığınızda sonu yokmuş gibi görünüyor, bu nedenle adı Highway. 3.0 ve Ruhr bölgesi de değişiyor. giderek daha fazla bisiklet kültürünün oluşmasına olanak sağlıyor.Teknik olarak zemin seviyesinde çekim yaparak görüntüde daha fazla derinlik elde etmeye çalıştım.Görüntü işlemede yansıma etkisi yaratmak için ıslak yolu daha fazla aydınlatmaya çalıştım.Gerisi dramatik olmalı karanlığın içinden, ama aynı zamanda net görünmek için.” (Resim: Bartosz Zborala / BAB)



c't photography'dan daha fazlası



c't photography'dan daha fazlası




(tüy kalem)



Haberin Sonu
 
Üst