HP2: Samsung, akıllı telefonlara 200 megapiksel sensör getiriyor

Adanali

New member
Samsung, Isocell serisi akıllı telefonları için yeni bir fotoğraf ve video sensörü duyurdu. HP2 modelinin seri üretimde olduğu ve bu nedenle altı ay önce tanıtılan HP3’ten önce piyasaya çıkacağı söyleniyor.









1/1,4 inç sensöre sahip HP3’ün aksine, HP2 1/1,6 inç formatta tasarlanmıştır. Samsung’un vaat ettiği gibi, aynı üreticinin önceki 108 megapiksel sensörü için tasarlanmış akıllı telefonlara ek optikler olmadan da uymalıdır. Bu durumda olduğu gibi, elektronik, piksel gruplama işlevine hakimdir.

Fotoğraflar ve videolar için piksel gruplaması


Her biri 0,6 mikronluk dört veya on altı bitişik piksel, etkili bir piksel oluşturmak üzere birleştirilir ve ardından çözünürlük 50 veya 12,5 megapiksele düşürülür. Bu, yalnızca akıllı telefon lenslerinin optik çözünürlüğüne daha yakın olmakla kalmaz, aynı zamanda özellikle zorlu aydınlatma koşullarında daha iyi görüntüler sağlar. Samsung bundan açıkça bahsetmiyor, ancak bu tür teknikler özellikle gürültü davranışına fayda sağlıyor. Samsung, bindirmesine “Tetra²Pixel” diyor.


Kontrast otomatik odaklama da bir ticari isim aldı, Samsung buna “Süper QPD” diyor. Dört pikselin her biri, yatay veya dikey kontrast farklarını tespit etmek için birer ölçüm noktası oluşturur. Piksel gruplamada olduğu gibi, birçok piksel HDR çekimler için de kullanılır ve farklı modlar vardır: 50 megapiksel ile, bir pozlama için iki ISO değeri kullanılır ve “Smart ISO Pro” ile ikiden fazla vardır – bu tam olarak budur Samsung’un hayır dediği şey – ve bu, 60 fps’de 12,5 megapiksel fotoğraflar veya 4K video anlamına gelir. Maksimum video çözünürlüğü 30 FPS’de 8K’dır.


Görünüşe göre yeni geliştirilmiş bir özellik olan HP2, sözde “Çift Dikey Kapı Transferi” (D-VTG) konusunda uzmandır. Fotodiyotun altında her piksel için başka bir kapı vardır, böylece %33 daha fazla elektron depolanabilir. Samsung öncelikle özellikle parlak görüntü alanlarında daha az aşırı pozlama beklemektedir.



c't photography'dan daha fazlası



c't photography'dan daha fazlası




(korumak için)



Haberin Sonu
 
Üst