Gamaleya Merkezi: Koronavirüs nazal aşısı en kısa vakitte uygulamaya girecek

ahmetbeyler

New member
Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Lider Yardımcısı Denis Logunov, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ile bir ortaya geldiği görüşmede Sputnik V temelinde geliştirilen sprey biçimindeki nazal koronavirüs aşısının en kısa vakitte uygulamaya gireceğini söylemiş oldu.


Nazal Kovid-19 aşısının ağrısız olduğunu ve taban seviyede yan tesiri bulunduğunu söyleyen Logunov, spreyin üst teneffüs yollarında bağışıklık olarak ek bir bariyer oluşturacağını aktardı.


Logunov, “Nazal aşıyı yapmak rahat, ağrısız bir biçimde ve hayli düşük seviyede yan tesirli olarak uygulanıyor. Ayrıyeten en kıymetli şey de şu, birinci parenteral aşılamadan daha sonra sistemik bağışıklığa sahip olacağız, akabinde ek burun içi aşılamadan daha sonra üst teneffüs yollarında bağışıklık formunda ek bir bariyer oluşacak” diye konuştu.


‘Önümüzdeki 4-5 ayda Kovid’i tedavi edebilen ilaçla ilgili onay alabiliriz’


4-5 ay ortasında yüzde 100 müdafaa sağlayan yeni Kovid ilacı ile ilgili onay alınabileceğine dikkat çeken Logunov, şunları söylemiş oldu:

“Gamaleya Merkezi’nde iki tarafta çalışılıyor, birincisi Donald Trump’ı tedavi etmek için kullanılan ilacın bir analogu olan monoklonal antikorlarla ilgilidir. Hazırlık etabı üst seviye olan ilacın hayvanlarda yüzde 100 müdafaa sağladığını gösterdik. En kısa vakitte klinik araştırmalara geçeceğiz ve umarım ki ocak ayında müsaade alacağız. Önümüzdeki aylarda onay alabileceğimizi umuyorum, istekli toplama suratımıza bağlı olacak.”

‘Ekspertiz koronavirüs aşısının çocuklar için inançlı olduğunu gösterdi’


Logunov, Gamaleya Merkezi’nin çocuklar için koronavirüs aşısının güvenliği konusunda bağımsız ekspertiz kararına sahip olduğunu belirtti.


Merkezin çocuklar için Kovid-19 aşısının beden için inançlı olduğunu gösteren denetim bilgilerine sahip olduğuna dikkat çeken Logunov, bununla ilgili raporun Sıhhat Bakanlığına ve bağımsız data tarama komitesine iletildiğini vurguladı.


Rus uzman, “Bu aşının inançlı olduğuna dair tüm bağımsız ekspertiz mevcut” tabirlerini kullandı.
 
Üst