“Galatasaray’da fazlaca da makus giden bir dönemim olmadı”

bencede

New member
MKE Ankaragücü’nün Galatasaray’dan kiraladığı Emre Kılınç, sarı-lacivertli kulüpte güzel bir dönem geçirerek kendini yine kanıtlamak istediğini söylemiş oldu.
Transferin son günü başşehir grubuna transfer olan Emre, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Forma bahtı azaldığı için Galatasaray’a transferin kapanmasına 2 hafta kala ayrılma istediğini lisana getirdiğini belirten Emre, “Kendimi yeniden kanıtlamak istiyordum. Bana gelen 10’a yakın teklif vardı, Ankaragücü’nü tercih ettim. Beni en epey isteyen kulüp Ankaragücü’ydü ve bu tercihimde hayli memnunum. Ömer Erdoğan’ın isteği kıymetliydi. Taylan Antalyalı’nın da buraya gelmesi ve hocamızın başındaki oyun planını da anlatması benim için tesirli oldu. Bu yüzden en büyük etken Ömer hoca diyebilirim. Eşim de Ankaralı, bu da kıymetli bir sebepti burayı tercih etmemde.” tabirlerini kullandı.
MKE Ankaragücü’nün üst sıraları hedeflediğini anlatan 28 yaşındaki futbolcu, “Şu an için alt sıralardan çabuk biçimde kurtulup üst sıralara çıkmalıyız. Birinci 10’a girince üst sıralara tırmanmak için çalışacağız. Yeni hayli fazla oyuncu var. Ligimiz yabancı oyuncular için de sıkıntı. her insanın herkesi yendiği bir lig. Taraftarımızın takviyesini buraya gelmeden de hissettim. Ankaragücü ligimizin en düzgün taraftarına sahip. Başakşehir maçında onları galibiyetle memnun etmek istiyoruz. Başakşehir karşısında da kazanmak istiyoruz. Onlara da dönemin birinci golünü atmak istiyoruz.” diye konuştu.
“Galatasaray’da epeyce da makûs giden bir dönemim olmadı”
Sivasspor’dan Galatasaray’a dönemin en değerli transferlerinden biri olarak gelen Emre Kılınç, sarı-kırmızılı kulüpte geçirdiği 2 yılı ve ayrılışını şu biçimde anlattı:
“Aslında Galatasaray’da hayli da berbat giden bir dönemim olmadı. Yunus Akgün epey formda geldi, geçen dönem Kerem Aktürkoğlu hayli yeterli işler yaptı. İkisini de epeyce severim. Hocamızın beni onların gerisinde görmesi doğal. Galatasaray’da iki yıldır orta saha oynadım. Birinci sene ekibin en çok forma giyen oyuncularındandım, 41 maç oynadım. Şampiyonluğu da averajla kaçırmıştık. Geçen sene farklı bir proje vardı, bir daha forma talihi buldum. Bu sene Galatasaray’a büyük transferler geldi, Yunus ve Kerem’in performansı ortada. Okan hocayla âlâ bir münasebetimiz var. Ben oynayıp kendimi yeniden kanıtlamak istedim.”
Galatasaray’da çalıştığı deneyimli teknik adam Fatih Terim’i hayli değerli bir teknik adam olduğunu söz eden Emre, “Fatih Terim’i anlatmaya gerek yok, Türk futbolunun en pahalı insanlarından birisi. Fatih hocayla Avrupa’da devam etseydik daha farklı olabilirdi. Torrent de bedelli bir antrenör. Natürel alışma devri güç oluyor. Yabancı bir hocanın ahenk sağlaması kolay değil. Fatih hocayla daha farklı olabilirdi. Geçen sene Avrupa’da başarılıydık, doğal Barcelona geldi kurada.” değerlendirmesinde bulundu.
10 numarada değil, kanatta mutlu
Emre Kılınç, 10 numara konumundan daha fazlaca kanatlarda oynadığı vakit memnun olduğunu lisana getirdi.
Altyapılarda kenar oyuncusu olarak oynadığını vurgulayan sarı-lacivertli futbolcu, “Kenarda daha rahat oynuyorum. Orta alanda da oynadığım vakit da nazaranvimi yaparım. Kenar oynamak daha fazla memnun ediyor. esasen buraya gelmemdeki sebeplerden biri de buydu. Hocamız beni kenar oynatmak istiyor fakat son maçta olduğu üzere ortada da oynayabilirim.” dedi.
A Ulusal Futbol Kadrosu’nda tekrar oynama istediğini de vurgulayan Emre, “Futbol oynadığımız sürece ulusal grupta olmak isterim. Tolga Ciğerci hayli düzgün bir başlangıç yaptı, geçen sene de düzgün oynuyordu ve ulusal kadrosu hak etti. Benim için de düzgün performans sergileyip tekrar ülkemi temsil etmek istiyorum.” diyerek kelamlarını tamamladı.
 
Üst