Doğa ve detayları: 14. haftanın fotoğrafları

Adanali

New member
Doğa bir yandan manzaraları ve uçsuz bucaksızlığıyla dikkat çekiyor ama yakından bakıldığında detaylar da ilgi çekici olabiliyor. Bazen belirli sahneleri yakalamak için yaklaşmanız veya bir telefoto lensinizin olması gerekir. Bu hafta doğanın neler sunabileceğine bir göz atıyoruz.

Duyuru







Fotoğrafçılık podcast'i



Bizimle birlikte fotoğrafçılar size gerçekte nasıl bir şey olduğunu anlatıyor: Elinizde fotoğraf makinesiyle yaşamak. Her ikinci Pazar günü yeni.












Alplerde Gündoğumu


(Resim: Holysh0t)



Fotoğraf Alplerde Gündoğumu galeri fotoğrafçısı Holysh0t, yüksek kontrastlı bir manzara çekimi gösteriyor. Yeşil çim, mavi su ve turuncu güneş ışığı arasındaki etkileşim, görüntüyü birbirini tamamlayan birçok katmana böler.

Dere, izleyicinin bakışlarını ön plandan ışıklı dağ zirvelerine yönlendiriyor. Batan güneşin yarattığı sıyırıcı ışık, parlaklığı ve yoğunluğuyla bu kompozisyonu öne çıkarıyor.







Adonis'in ilk yusufçuk


(Resim: Georg May)



Makro çekim Adonis'in ilk yusufçuk Georg May tarafından çekilen bu fotoğraf, ilk fotoğraftan farklı olarak yalnızca doğanın ayrıntılarını gösteriyor: bu fotoğraflarda her zamanki gibi dar odak alanı, hayvanın kafasını vurguluyor. Fotoğrafçının modeli için uzun süre beklemesine gerek kalmadı: “Sardunya yaprağının üzerinde mini yusufçuk keşfettim. Orijinal fotoğraf 2:3 formatında çekilmişti. Yüklenen fotoğraf ise 16:9 dikey formatta kırpılmıştı. Bu konuya tamamen yeni bir bakış açısı kazandırıyor ve göz, dev yusufçuk gözleriyle yaklaşık üç milimetre genişliğindeki kafaya çekiliyor.







Üçlü pakette


(Resim: analoochjehtooch)



“Fotoğraf, Botsvana'daki bir milli park olan Nxai Pan'daki büyük bir su birikintisinde çekildi. Çok sayıda fil, kendilerini güneşten ve böceklerden korumak için burada çamur yığını oluşturdu. Yaşlı ve gençlerin sürekli gelip gidişi vardı. büyük ve küçük. Arabadan (belli nedenlerden dolayı inmek yasaktı) olup biten her şeyi tam bir huzur içinde gözlemleyebiliyordunuz. İlginç motifler ortaya çıkmaya devam ediyordu. Farklı boyutlardaki üç filden oluşan bu grubu özellikle ilginç buldum çünkü onlar Jörg Franzen (analoochjehtooch) kaydı hakkında şöyle diyor: “Neredeyse bir aile fotoğrafı için oluşturulmuş gibi oluşmuşlardı. Çamurla kaplıydılar. Daha iyi kontrast için siyah beyaz dönüşümü seçtim.” Üçlü pakette.







yaz servis edilir


(Fotoğraf: Andreas Vöge)



Fotoğrafta biraz farklı bir manzara çekimi gösteriliyor yaz servis edilir Andreas Vöge'nin yazısı. Fotoğrafı çekilen bir şarap kadehinin tepsi üzerinde taşınması ve bardağın içine ve çevresine eklenen elemanların montajı özellikle detay açısından etkileyicidir. Suda kırılan güneş ışınları ve arka planda deniz yatağında kayboluyor gibi görünen taşlar özellikle çağrıştırıcıdır. Minyatür dünya yazdan bekleyebileceğiniz şeyleri çok iyi temsil ediyor.







Sen nasıl bir insansın?


(Resim: Zika)



Sen nasıl bir insansın? Jan Rothe'ye (Zika) fotoğrafıyla soruyor. Cevap: Sığırcıkla akraba olan bir tür olan gri maina. Bu kuşu nerede bulduğuyla ilgili şunları söylüyor: “Fotoğraf Singapur'a yaptığım bir iş gezisi sırasında ofisten şehre dönerken çekildi. Mainas'ı daha büyük bir çayırda keşfettim, çoğu zaman çok fazla gürültü çıkarıyordu. […] dikkatleri kendinize çekin. Mainas'ı daha önce birçok kez fotoğraflamıştım, ancak buradaki arazi (oldukça düz bir çayırlığa doğru hafif bir tırmanış) bana ilk kez “gerçek” yaşam alanında göz hizasında fotoğraf çekme fırsatını verdi. Maina'lılardan birinin o anda oldukça heyecanlı olması, kafa tüylerinin kalkmasından da anlaşılacağı üzere çok uygundu. Sonunda arka planda geçici bir fırtına imdada yetişti ve sahneyi daha da dramatik hale getirdi: kuş, ön plandaki ve arka plandaki çimenler tarafından bir şekilde izole edildi ve bu da sahneye ilave derinlik kazandırdı.







Umut ışığı


(Fotoğraf: Antonio Giovanni Galle)



İzleyici fotoğrafta ayrıntılı çekimler ve manzaraların bir karışımını keşfeder Umut ışığı Antonio Giovanni Galle'nin yazısı. Ön plandaki mor nokta veya çiçek, Nürnberg'in tarihi merkezinin arka planında çok iyi öne çıkıyor. Çiçeğin üzerindeki su damlacıkları ana motife detay katarak gözün biraz daha uzun süre oyalanmasını ve bir hikaye anlatmasını sağlar. Gökyüzünün hafif mor tonu deseni tamamlıyor.







Barajın çanları çalıyor


(Fotoğraf: Otto Hitzegrad)



Fotoğraf çok başarılı bir arkadan aydınlatmalı çekim Barajın çanları çalıyor Otto Hitzegrad'ın eseri. İnsanların ve köpeklerin yüksek konumu gökyüzünün fon olarak kullanılmasına olanak sağlıyor. Bu, bu günlük durumun soyut bir temsilini yaratır. Köpeklerin silüetleri, iyi konuşan insanların siluetlerini tamamlıyor. Sağa doğru eğimli motiflerin derecelendirilmesi de görüntünün iyi kompozisyonuna katkıda bulunur. Fotoğrafçı bu fotoğrafları çekmenin püf noktasını şu şekilde açıklıyor: “Sabahları bisikletim ve fotoğraf makinemle çevrede dolaşmayı seviyorum. Bunun gibi nedenler beklenmedik bir şekilde aklıma geliyor. Kendinizi tanımak ve çekime hazır olmak önemlidir! Genelde 28-300 milimetrelik bir yakınlaştırma lensim var, böylece böyle sahnelerde kimse izleniyormuş gibi hissetmez. Evde, bilgisayarda siyah beyazın en iyi seçenek olduğunu hemen fark ettim.”

Bu haftanın tüm fotoğraflarına genel bir bakışı burada bulabilirsiniz:



Cumartesi: Alpler üzerinde gün doğumu
(Resim: Holysh0t)


(cbr)



Haberin Sonu
 
Üst