Anarşistler, eski kışlalara saldırı nedeniyle Cospito'da son cezayı aldı

ahmetbeyler

New member
Tgcom24

Geçtiğimiz haftalarda Yüksek Mahkeme şunu açıklamıştı: Cospito'nun savunucularının sunduğu talep kabul edilemezdi Ağır hapis cezasını onaylayan Roma Denetleme Mahkemesi'nin kararına karşı. Cospito'nun zaten son bir cümlesi var.Roberto Adinolfi'ye saldırı2012'de meydana gelen Ansaldo Nucleare'nin yöneticisi.









“Özellikle küçük hasar”


Yargıçlar, sanıkların itirazlarını reddederken, “gerçekte elde edilen zararın özellikle küçük olduğunu. Bu nedenle itiraz edilen cezada yapılan tespitlerin doğru göründüğünü” vurguladılar.








Roma'da Cospito ve Beniamino için gösteriler


Yüksek Mahkeme'deki duruşma öncesinde bazı anarşist militanların Cospito ve Beniamino ile dayanışma amacıyla gerçekleştirdiği eylemler gerçekleşti. Roma'da düzenlenen çok sayıda baskında çöp kutuları ateşe verildi, bazı bankaların ve ATM'lerin camları hasar gördü. Eylemler Tuscolano semtinde gerçekleştirildi, burada bir araba da hasar gördü ve duvarlarda “Anna ve Alfredo serbest” yazıları belirdi.

Eski kışlaya saldırıyla ilgili istinaf kararının nedenleri


Temyiz kararının gerekçelerinde Torino yargıçları, 2006'daki eylemin “ciddi bir terör eylemi” olduğunu ancak bunun “çok mütevazı” yansımaları olduğunu yazdılar. Kesinlikle bir “siyasi katliam”, ancak kurbanların olmadığı ve büyük bir hasarın olmadığı ve bu nedenle “hafif” olarak değerlendirilmesi gereken bir olay. Eylemin “devlet yapısı veya her halükarda onun bir kısmı (Carabinieri, Ed) ve Devletin kişiliğine ve demokratik düzene çok sınırlı bir zarar verme riskini beraberinde getirmiştir”.

Anarşist grup Fai-Fri'nin davası


Duruşma, 2003 ile 2016 yılları arasında meydana gelen uzun süreli saldırılara (patlayıcı paketler, bomba yerleştirme) atfedilen anarşist grup Fai-Fri'nin azami davasının ana bölümünü temsil ediyor. Ağır cezaevi rejimine ilişkin olarak, Her zaman 20 Mart'ta Yargıtay, anarşistin savunucularının Roma Denetleme Mahkemesi'nin kararına karşı sunduğu talebin kabul edilemez olduğuna karar vermişti.
 
Üst