ABD’li senatörlerden Biden’a Almanya’yla Kuzey Akım-2’ye karşı bir arada çalışma daveti

ahmetbeyler

New member
ABD’li senatörler Demokrat Jeanne Shaheen ve Cumhuriyetçi Rob Portman, Wasington Post’ta kaleme aldıkları makalede, ABD Lideri Joe Biden‘a Kuzey Akım-2 doğalgaz boru çizgisinin faaliyete geçmesini önlemek için yeni Almanya hükümetiyle yakın işbirliği ortasında çalışma davetinde bulundu.


Beyaz Saray’a Kuzey Akım-2 projesine yaptırım uygulama davetlerini bir dahaleyen Portman ve Shaheen, “Rusya son vakit içinderda büyük güç kaynaklarını silah olarak kullanmaya başladı, Moldova hükümetinden jeopolitik ödünler talep etti ve son tedarik kasveti sırasında Avrupa’ya gaz akışını artırmayı reddetti. Biden idaresi, Kuzey Akım-2 boru sınırının faaliyete geçmesini önlemek için yeni Alman hükümetiyle yakın işbirliği ortasında çalışmalı” sözlerini kullandı.


Senatörler, ayrıyeten ABD idaresinin, Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy’i ‘Minsk Mutabakatları süreci haricinde rastgele bir taviz vermeye zorlamaması gerektiğini’ kaydetti.


Öte yandan senatörler, Ukrayna’ya başta uçaksavar, tanksavar ve anti-gemi sistemleri ve elektronik harp araçları olmak üzere silah tedarikinin artırılmasını talep etti.
 
Üst