Tevdi Yeri Neresidir ?

Beykozlu

Global Mod
Global Mod
Tevdi Yeri Neresidir?

Sevgili forumdaşlar,

Bugün sizlerle uzun zamandır zihnimde dönüp duran bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum. Hepimizin hayatında dönüm noktaları vardır. Hani öyle anlar olur ki; bir yol ayrımında bulursunuz kendinizi, iç sesiniz bir şeyler söyler ama kalbiniz başka bir şey fısıldar. İşte “tevdi yeri neresidir?” sorusu da bana tam da bu iç hesaplaşmaları anımsatır. Çünkü aslında tevdi yeri, sadece eşyanın, evrağın bırakıldığı yer değildir; bazen kalbinizi, bazen aklınızı, bazen de yüklerinizi bıraktığınız yerdir.

Ve bu sorunun cevabını ararken, kendi hikâyemi değil ama tanık olduğum bir hikâyeyi sizlere anlatmak istiyorum. Çünkü bana kalırsa hikâyeler, cevabını bulamadığımız soruların derinliklerine ışık tutar.

---

Stratejinin Sessiz Yolu: Murat

Murat, otuzlu yaşlarının ortalarında, hayata her daim bir plan dâhilinde bakan bir adamdı. Etrafında ne olursa olsun, duygularına kapılmadan hareket etmeyi kendine şiar edinmişti. Ona göre hayat, çözümlerle ilerlerdi. Zorluk mu çıktı? Önce analiz eder, sonra plan kurar, ardından harekete geçerdi.

Bir gün elinde kalın bir dosyayla karakolun önünde beklerken, yanına yaklaşan bir polis memuru ona “Beyefendi, tevdi yerini biliyor musunuz?” diye sordu. Murat kısa bir an duraksadı. İçinde bir şey kıpırdandı. Çünkü sorunun cevabı, sadece dosyayı bırakacağı masa değildi. O an anladı ki, aslında kendi hayatında da bir tevdi yeri arıyordu. İşte bu yüzden, zihninde şu soruyu sormaya başladı: “Ben kalbimin yüklerini nereye bırakmalıyım?”

---

Empatinin Sıcak Dokunuşu: Elif

Elif ise Murat’ın tam zıttıydı. İnsanlara dair hisleri güçlü, gözlerinde sürekli başkalarının duygularını yansıtan bir parıltı vardı. Onun için hayat, yalnızca çözüm üretmek değil, kalplere dokunmaktı. Bir gün Murat’la aynı yerde, aynı sorunun etrafında karşılaştılar.

Elif, Murat’ın yüzündeki gerginliği hemen fark etti. Ona yaklaşarak, “Bazen tevdi yeri dediğimiz şey, sadece bir odadaki dolap değildir” dedi. “Bazen sevdiğimiz bir dostun omzu, bazen çocukluğumuzdan kalan bir defter, bazen de gözlerimizi kapatıp içimize bıraktığımız bir duadır.”

Murat önce bu sözleri romantik bir abartı olarak gördü. Ama Elif’in sesindeki samimiyet, kelimeleri bir kural değil, bir dokunuş gibi hissettirdi.

---

İki Yolun Kesişmesi

Murat, “Ben hep çözüm odaklı düşündüm” dedi. “Her şeyin bir stratejisi, bir mantığı olmalı. Ama sen bana diyorsun ki, tevdi yeri bazen kalbin içindedir.”

Elif gülümsedi. “Çünkü insan sadece mantıktan ibaret değil. Senin yüklerini bırakman gereken yer, sadece dosyaların rafı değil. Belki de kendi içindeki kırgınlıkları, hayal kırıklıklarını bırakacağın bir alan. İşte asıl tevdi yeri odur.”

Bu sohbet, Murat’ın zihninde hiç unutamayacağı bir yankı bıraktı. Çünkü ilk kez, çözüm odaklı düşünmenin yanında, empatiyle yaklaşmanın da hayatı anlamlandırdığını fark etti.

---

Tevdi Yerinin Kalpteki Anlamı

Sevgili forumdaşlar, “tevdi yeri neresidir?” sorusunu belki defalarca farklı yerlerde duyduk. Ama fark ettim ki, herkesin tevdi yeri aslında farklıdır.

- Bir erkek için, mantığın yönlendirdiği masa başı olabilir.

- Bir kadın için, kalbin sıcaklığıyla dolu bir sohbetin ortası olabilir.

- Bir çocuk için, annesinin dizine başını koyduğu andır.

- Yaşlı biri için, yılların yorgunluğunu bir dua ile bıraktığı secdedir.

Bizim görevimiz, kendi tevdi yerimizi bulmak. Çünkü oraya bıraktığımızda yükler hafifler, yürekler rahatlar.

---

Forumdaşlara Soruyorum

Benim tanık olduğum bu hikâye, bana hayatın çözüm odaklı yönüyle empatik dokunuşunun nasıl birleştiğini gösterdi. Siz hiç kendi içinizde “tevdi yeri” aradınız mı? Bazen bir sır, bazen bir korku, bazen de bir umut… Onu nereye bıraktınız?

Gelin, bu başlık altında paylaşalım. Belki birimizin tevdi yeri diğerimize ilham olur. Belki de Murat gibi stratejik, Elif gibi empatik taraflarımızı birleştirerek kendi yolumuzu çizeriz.

Çünkü unutmayalım: Tevdi yeri, sadece bir mekân değil; kalbinizi özgür bırakabileceğiniz her yerdir.