Sony'ye Seyahat: Akut Kameraların Yaşadığı Yer
Sony Imaging'in bir düzine çalışanının oturduğu Yokohama'nın Sony City'deki üstteki odaya girdikten hemen sonra, Almanya'dan amatör dostu olarak dışarı çıkıyorum. Hayır, on iki yaşında zaten bir Nikon'a sahip değildim, en fazla babamın beni bıraktığı bu kendi kendini zorlayıcı flaş hücrelerine sahip kompakt bir kamera için yeterliydi. Ve bugün bile FX30 veya A7 açılışımın karmaşık menüleri, özellikle her şeyi İngilizce olarak ayarladığım için sergi ile karıştırıldı.
Duyuru
Millimetre olarak daha büyük bir lens veya “açık bir açıklık” nedeniyle kafamda olmak istemiyor, arka planın bulanıklaştığı anlamına geliyor. Yine de hem kameralar hem de lensler, özellikle video ile ilgili olarak benim için büyük bir cazibe uyguluyor. Her şey o kadar harika fiziksel ve bir dereceye kadar iPhone'umun steril görüntü sensörleriyle karşılaştırdığınızda, birçok insan yeni bir şehre seyahat ederken tamamen işe yaramaz selfie'ler oluşturmak için her birkaç dakikada bir kullanıyor.
Sony Kişisel Tarih (N)
Birçoğu pazarlama yapan Sony ekibi, aynı zamanda ünlü ürünler üzerinde çalışan iki mühendis de bana nazik. Kısaca kadınlara ve erkeklere bir Walkman ile başlamayan Sony hikayemi son derece özenli söylediğimde, ancak 1984'ten bir MSX bilgisayarı ile hala yanımda. Ayrıca odada sessiz ve inanılmaz bir mırıltıyla var: evet, hala zamanlar vardı!
Yolculuk heyecan vericiydi. Sony'nin kamerasının merkezine gitmek istiyorsanız, önce nerede olduğunu bilmelisiniz. Chiyoda, Marunouchi veya Nihonbashi'deki Japon başkenti Tokyo'nun ortasında değil. Bunun yerine, Minato Mirai Bölgesi'ndeki (“Geleceğin Limanı”) optik bölümünün karargahının Yokohama tarafından bulunduğu Kanagawa'nın yakındaki Kanagawa eyaletinde dünya çapında küçük bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Aynı Tokyo'daki Minato'daki Sony merkezinin neredeyse ikinci bölümüdür (aynı zamanda Almanca'da “Limbor”, bu kez “Harbor”).
45 dakika boyunca Shinjuku'dan seyahat ediyordum, metro istasyonundan tek bir tren, bir tren istasyonu ile doğrudan metro istasyonuna götürdüm. İstasyondan gelirseniz, binalar arasında çok fazla yeşil alan bırakan heybetli bir kriz setindesiniz. Burada sadece diğer departmanlarla değil, aynı zamanda Fujifilm (hemen yanında) veya Yamaha şovlarının yanı sıra Nissan, Keikyu Demiryolu Şirketi veya Shiseido Kozmetik Grubu'nun varlığı. Burada arazinin satın alınmasını yönettiniz ve Tokyo'nun sıklıkla inşa edilmesine kıyasla, dünyanız taze ve modern görünen tamamen yeni bir şey yarattınız. Dünyanın Japonya'sında en önemli erişim olan Yokohama, en iyi tarafını burada gösteriyor.
İkinci A1 ve SuperZoom F2
Sony'nin kameralarla çalışma şekli hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek için Maya editör asistanımla buradayım. Ayrıca geçen yılın iki sonuna gelen piyasaya gelen pazara daha yakından bakabilirim: Alpha A1 Mark II ve Zoom Fe lens 28 – 70 mm F2 GM. Sony Almanya nazikçe Tokyo'da daha planlanan bir konaklama sırasında randevu almama izin verdi.
Yokohama'daki Sony City'nin altındaki Bahnhof
Burada doğrudan Tokyo'dan da alabilirsiniz. (Resim:
Ben Schwan
)))
Her iki cihaz da alanlarının ön saflarında yer almaktadır. Onları elinize koymak zorunda kalsaydım, başlangıçta onunla ne yapacağımı bilemezdim. Tamam, A1 II sadece bir Alfa, 7499 Euro kamerayı elinizde tarttığımda kendime söylüyorum. Aslında, hizmet Sony'ye alışık olduğunuz gibi – hepsi biraz daha iyi ve zengin. 50.1 megapiksel sensörü bir rüyadır. Ve AI nesnelerinin tanınması açısından Sony, burada araştırma departmanının şu anda mağazada olduğu her şeyi paketledi. Her zamanki gibi, bir nedenden dolayı hız varyasyonlarını tanıyabilen yüzde 30 ve AF'nin gelişmiş bir göz tanınması da dahil olmak üzere teknoloji, daha ucuz modellere ulaşmalıdır. A1 II, ALFA arasında Leica'nın, bence, dört ile ekran dışında her şeyin “yazılımda” uygulanabileceğini düşünen kör eleştirmenler olsa bile, vitrin.
Benim için A1 II'nin satın alınması sonsuz para durumunda bile mantıklı olmayacaktı. Yüksek çözünürlüğe ve hıza ihtiyacım yok, IIN fonksiyonları (belki de) bir A7 V'de gerçekleşene kadar beklemeyi tercih ederim. Fe 28 – 70 mm f2 gm, Sony 3599 Euro'nun mevcut fiyatı ile, eğer zayıf olabilirim sunulan. Sony'nin Sony'yi tüm odak uzunluğu alanında böyle bir zoom hedefini 2 F ile donatmak için donatmayı başardığı küçük bir mucizedir. Ve sadece 918 gram ağırlığındadır. GM F2 hakkında beni endişelendiren şey, Sony'nin Japonya'da üretmediği en iyi ihtimalle, Tayland'da, Çin'den düşülen neredeyse tüm kamera teknolojisi gibi.
Tabii ki, mühendisler fotoğraf çekmeyi sever
Sunum raporumuzu hayatları hakkında dinleyen iki mühendis. İkisinden birinin esas olarak çok fazla çözüme ihtiyacı var, çünkü neredeyse her gün çocuklarını fotoğraflıyor. Diğeri, kuşlarda uzmanlaşmış hayvan fotoğrafçılığını seviyor, hızlı otomatik odaklama istiyor. Bir diğeri, Japonya'daki insanların işlerini evde getirmediğini söyledi. Sony-Mind Marketing Genel Müdür Yardımcısı Atsushi Ueda ve bugün ev sahiplerimiz, bir Sony'nin kullanımı ile bir akıllı telefonla anlık görüntüler arasındaki farklılıkların altını çiziyor. “İnsanlar cep telefonlarını bir tür kayıt cihazı olarak kullanıyorlar. ALFA'mız, anı, duygu veya sert deneyimi kavramaya hizmet ediyor.” Burada da yavaşlama konusu teknolojiyi tatmin ediyor.
Sony Imaging, yaratıcı segmentinden büyük ölçüde yararlandı. Aslında, birçok YouTuber, Instagram fotoğrafçıları veya Tikok'un çevrimiçi aktörleri, iPhone veya Android akıllı telefonlarındaki oldukça iyi fotoğraf sensörlerini kullanabilir. Ama ödevle büyüyorsun. Ve böylece insanlar başlangıçta küçük bir Sony Vlog kamera işgal ediyor, UEDA ve çalışanlarına anlatıyor ve daha sonra ALFA için ekonomik APS-C kamerasına tam bir format şeklinde yavaşça tırmanıyorlar. Ben de aynı şekilde hissettim. Bu arada, yeni 1 inç 4K video kamerasını bile keşfettim.
Sony'yi ziyaret ettiğimde bile öğrendiğim, ürünlere gerçekten ulaşmak için stratejik yaklaşım. Tabii ki, şirket de soyuldu. Bu yüzden pazarlama ekibine, kameraların nadiren güncellenmesi (en eski profesyonel modeller dahil) ve yapılandırmayı, işlemi ve işlemi daha kolay, çok yapılandırılmış ve işlemin daha fazla işlemeyi daha kolay hale getirmesi gereken iPhone ve Mac uygulamalarının nadiren güncellendiğini söylüyorum. kullanmak. Bazen bir cihazda daha fazla doldurulursa, işlev listelerini işlemek gerekir. Ama en azından son zamanlarda gelişiyor. A7 IV'ümü paketten kaldırdığımda ve iPhone uygulamasını indirdiğimde, ilk ürün yazılımı güncellemesi de dahil olmak üzere her şey çok hızlı gitti. Çok düşük hayal kırıklığı toleransımla hala maksimum yüzde 33,3'üm var.
Arayüz Geliştirmeleri
Sony'nin arayüzleriyle de çok ilgisi var. Birçok kameranın erişilebilirlik için Apple'ın iPhone'larına benzer işlevleri vardır. Sorun: O kadar iyi gizlidirler ki çok nadiren kullanılırlar. Sony, müşterilerinden öğrenmeye açıktır. Uygulamanın sürekli yeni sürümleri de vardır ve iletim hızı da sunulur. Tek başına, CFEXPress kullanmaktan daha hızlı, daha hızlı bir wifi olmadan çalışmaz. Uyguladığınızda birçok zorluğu unutun. Ve Canon'dan Nikon ve Fujifilm'e Om'a kadar Japon yarışmasının geri kalanı artık çocuğunun kolay kullanılabilirliği ile bilinmiyor. Muhtemelen bu da: yavaşlama. Kılavuz için zaman ayırın ve web semineri izleyin. YouTube'da en küçük Alfa sorunları için bile yeterli malzeme var.
Binadaki Sony Museo Case'in küçük görüntüleme şovunda kısa bir konaklama ile biten ziyaretimizin sonunda, aptalca bir soru soruyorum: Neden güç zum ile daha iyi lensler yok? Neden F2 GM ile olmasın? Belki böyle bir motorun alanı olurdu? Sony halkı kötü bir şekilde gülümsüyor. Çünkü bir şekilde çok geleneksel olmaz ve bir Alfa da bir fotoğraf kamerasıdır. Bu sandalyeler arasında olmayı seviyorsunuz.
(BSC)