Rüzgârla Denizin Masalı: Bozcaada

Felaket

New member
Sanat dolu sokakları, sakin ve huzurlu insanları, her daim esen rüzgârlarının güzelleştirdiği tertemiz havası ve muhteşem koyları ile 3 gün süren bir Bozcaada masalı yaşadık.
Bozcaada’ya doğru yola çıkarken içimizi kaplayan heyecan; Çanakkale yollarında karşılaştığımız muhteşem manzaralar, başını göğe dikmiş sapsarı günebakan tarlaları ve maviyle yeşilin bin bir tonunu izleyerek geçirdiğimiz saatlerle daha da arttı.
Adaya adım atar atmaz, her köşesini keşfetmemiz gerektiğini hemen anladık ve hiç vakit kaybetmeden yola koyulduk.
Dolu dolu geçen 3 günde Bozcaada’ya dair hafızamızda yer eden her an, hayatımız boyunca keyifle hatırlayacağımız anılar olarak kalacak.
Son dönemlerin en popüler tatil destinasyonlarındam biri olan Bozcaada’yı şimdi bir de bizim gözümüzden tanımaya ne dersiniz?
Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Adaya otobüs ile gelecekseniz bir çok otobüs firmasının bölgeye sefer düzenlediğini söyleyebiliriz. Ancak onlar sizi Geyikli feribot iskelesine bırakacağı için feribota binip Bozcaada’ya ulaşmanız gerekiyor. Geyikli- Bozcaada arası feribot yolculuğu ile yaklaşık 30 dakika içerisinde Ada’ya ayak basmış olacaksınız.
Kendi aracınızla gelecekseniz, çok daha şanslı olduğunuzu belirtmek isteriz. Hem yol boyunca Çanakkale’nin muhteşem manzaralarıyla yolculuk yapacaksınız hem de Bozcaada’da günlerinizi çok daha konforlu geçireceksiniz demektir.
Kendi araçlarıyla gelecekler, öncelikle Eceabat veya Kilitbahir’den feribotla Çanakkale’ye geçip, oradan da Geyikli İskelesi’nden feribot ile adaya ulaşabilir.
Gestaş tarafından bölgeye düzenlenen feribot seferleri ve güncel fiyat tarifesi için: www.gdu.com.tr
Bozcaada’da Gezilecek Yerler
Feribottan indiğinizde aslında Bozcaada merkezine de gelmiş oluyorsunuz ve sizi harika sokaklar, küçük meydanlar karşılıyor. Bozcaada’ya gelince yapılması gereken ilk şey, merkezi keşfe çıkmak…
Her daim esen rüzgârlarıyla Bozcaada’da gezmek yazın en sıcak günlerinde bile olsa sizi bunaltmayacaktır.
Bozcaada’nın çok kendine has bir ortamı ve duruşu var. Sakin ama renkli; durgun ama asla sıkıcı değil. Her yaş grubu ve her yaşam tarzına uygun bir ortama sahip…
Sokaklarını gezdikçe her köşede durup fotoğraf çekme isteği duyacağınıza eminiz. Bu nedenle küçücük merkezi gezmeniz saatlerinizi alabilir. Ancak ortaya çıkacak fotoğraflar ve ömür boyu saklayabileceğiniz anılar için buna değer.
Özenle korunmuş, aslına uygun olarak restore edilmiş ve çoğu işletmeye dönüştürülen Bozcaada evleri, balkonlarından sarkan begonvilleri ve rengârenk çiçekleriyle özellikle büyük şehirlerin beton yığınlarından bunalan ziyaretçilerin içini ferahlatacak cinsten.
Sokaklar içine yerleşmiş küçük sanat atölyeleri, butik fırınlar, kurabiye-kahve dükkanları, şirin cafe ve restoranlar hem dekorasyonları hem de lezzetleriyle sizi kendine çekmeyi başaracak.
Bozcaada Sokaklarında Sanat
Ressam Cemil Onay’ın fırçası Bozcaada sokaklarının duvarlarına öyle bir dokunmuş ki; ortaya çıkan resimler Ada’nın en çok ilgi çeken noktaları haline gelmiş.
Özellikle “Göz Kırpan Kız” adını verdiği duvar resmi Ada’ya gelen hemen herkesin ilk aradığı yerlerden biri ve sosyal medyada en çok paylaşılan Bozcaada öz çekimlerin durak noktası olmuş.
 
Üst