Milliarden-Deal: AMD, Sanmina'da Business Server Business System'i satıyor

ahmetbeyler

New member
Kaliforniya Chip Grubu AMD, ABD'de bulunan Sanmina için hazır olan ABD uygulamasında kullanım sunucusu üreticisi Recsidie sistemlerini satacak. AMD bunu Pazartesi günü açıkladı. İşlemin bir parçası olarak Sanmina, şirkete göre, Rack Cloud ve Cluster AMD'lerin çözümleri için yeni ürünlerin (NPI) tanıtımı için favori bir üretim ortağı oldu.

Bu nedenle Sanmina, ZT System Server AMD satışlarını, önümüzdeki üç yıl içinde şirketin finansal performansına bağlı olan 450 milyon dolara kadar koşullu ödeme de dahil olmak üzere üç milyar dolar nakit ve hisse karşılığında satın alacak. İşlemin sonu, resmi onay için önyargı olmadan bu yılın sonunda planlanmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde üretimi güçlendirmek

“Yapay Zeka Sistemleri tasarım ekibimizin geniş deneyimini Sanmina ile tercih edilen yeni NPI ortaklığımızla birleştirerek, AMD'deki Veri Merkezi Çözümleri'nin Amerikan Yöneticisi'ne dayanan yapay zeka sistemleri için üretim becerilerimizi güçlendirmeyi umuyoruz. “

Anlaşma, AMD'nin ABD'nin topraklarındaki yongalarından daha fazlasını üretme çabalarının altını çiziyor, en azından küresel ticari çatışmalardaki artışın ve ABD Donald Trump'ın ABD yarı iletkenlerinin Reuters haber ajansının üretimini genişletme çabalarının arka planında değil. AMD, Nisan ayının ortalarında, en önemli merkezi işlemci çiplerinin yakında Amerikan Arizona eyaletindeki TSMC yarı iletkeninin yeni çalışmasında üretileceğini açıklamıştı.

Son zamanlarda ZT sisteminin edinilmesi

AMD, geçen yaz ZT Systems'ın 4.9 milyar dolara satın alındığını duyurdu. O zaman bile “Veri Merkezi'nin üretim faaliyeti” nin üçüncü taraf bir alıcı bulmak istediği söylendi. ZT sistemlerinin satın alınması Mart sonunda tamamlandı. Geçen yıl, AMD ayrıca Fin Silo Şirketi'ni 665 milyon dolar için kiraladı ve bu da diğer şeylerin yanı sıra büyük modellerini (LLM) eğitti. AMD, satın almayı yapay zeka stratejisi için “temel bir adım” olarak nitelendirdi. Silo Yapay Zeka, AMDS yazılımının desteğine yardımcı olmalı, örneğin burada Nvidia Dünya Pazarı'nın liderine kıyasla çok geç kalıyorsunuz.

Pazartesi günü öngörülen anlaşmanın bir parçası olarak AMD, ZT sistemlerinin raf ölçeğinde AI çözümleri için tasarım sektörünün kontrolünü sürdürecek. Reuters, “ZT tasarım birimi, yapay zeka işlemcileri için hızla genişleyerek piyasadaki Nvidia ile rekabet etmesi gereken AMD portföyünün önemli bir parçası olabilir.”

(AKN)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!