Manipüle edilmiş görüntülere karşı savaşın: Microsoft ve Truepic yeni bir yöntemi test ediyor

Adanali

New member
“Project Providence” adı altında, Microsoft ve Ukrayna’daki Truepic girişimi, fotoğrafların çekildikleri andan çevrimiçi bir platformda görüntülendikleri ana kadar orijinalliğini doğrulamanın mümkün olduğu bir sistemi test ediyor. İki şirket, teknolojilerini STK “Yolsuzlukla Mücadele Genel Merkezi”ne sunuyor.









Projenin özü, akıllı telefonlarda çalışan “Truepic Lens” SDK’sıdır. Diğer şeylerin yanı sıra, kaydedilirken görüntülere ve videolara şifreli çözünürlük, konum ve zaman verileri ekler. Bunlar daha sonra Microsoft Azure bulut hizmetinde depolanmalıdır. Orijinal görüntünün bir kısmı daha sonra bir web sitesinde yayınlansa bile, örneğin, veriler ve orijinal görüntü çağrılabilir, bu da kaynak olarak adlandırılan içerik ve menşe kanıtıyla sonuçlanır.

CAI standardına göre menşei


Proje, diğerlerinin yanı sıra Microsoft, Canon, Leica ve Nikon’un şimdi Adobe liderliğinde katıldığı CAI özgünlük girişimi ile rekabet etmiyor. Bunun yerine Truepic, CAI’nin de temel aldığı C2PA’nın teknik özelliklerine göre çalışır.



Microsoft Başkan Yardımcısı Teresa Huston, Truepic’ten yaptığı açıklamada, yalnızca kriz bölgelerinde değil, belgelenmiş gerçek görüntülere duyulan ihtiyacı da doğruladı: “Bugün, manipüle edilmiş çevrimiçi içerik giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu pilot proje, çabalarımızda önemli bir adımdır. insanların yetkili ve güvenilir bilgileri bulmasını, kullanmasını ve paylaşmasını sağlayan teknolojiler geliştirmek.” Sürecin başarılı olup olmayacağı ve nasıl olacağı henüz belli değil, Huston da projeyi bir “kavram kanıtı” olarak nitelendiriyor.




c't photography'dan daha fazlası



c't photography'dan daha fazlası




(Asla)



Haberin Sonu
 
Üst