Kayak Yapmaya Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Adanali

New member
Kayak Seçimi Nasıl Yapılır ve Nasıl Hazırlanmam Gerekir?
Boyunuzla aynı uzunlukla kayak takımı alın. Bağlama ve ayakkabı seçimine dikkat edin. Kayak ekipmanınız düşmeniz durumunda ayağınızdan çıkacaktır. Kilonuza göre bu ayarı yapın veya yaptırın. Kayak elbisesi seçerken teri tutmayan teflon kumaş bir elbise seçin. Ben üşürüm soğuk olur mantığıyla hareket edip kesinlikle çok kalın giyinmeyin. Hareket esnasında yeteri kadar sıcaklığı vücudunuz sağlayacaktır. Kolay hareket edeceğiniz elbiseler daha kolay kaymanızı sağlayacaktır. Kayak öncesi Et ve Yağ içeren yemekler yemeyin. Bunların yerine hafif meyveli tatlılar ve sebzeler ile vücudunuzun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayın. Kayak yaparken farkında olmadan vücudunuzda su kaybı fazla olur. Her zamankinden daha fazla sıvı tüketin. Soğuk havada nem oranı daha az olacağı için ağız, dudak ve boğazlarda kuruluk meydana gelir. Bu nedenle burundan nefes almaya çalışın. Dağdaki güneş ışığı kara yansıyarak mor ötesi ışığın fazlalığına neden olur. Kesinlikle ultraviyole camları olan ve koyu renk bir gözlük tercih edin. Bu sayede pisti daha net görebilirsiniz.
Kayak Nasıl Yapılır?
Öncelikle Kesinlikle yan yürümeyi öğrenin dengenizi sağlamanızda ve duruşlarınızda çok önemli
İlk adımı belirli bir süre yaptıktan sonra hafif bir hızla kayarak düşmeyi öğrenin. Hızlı kaydığınızda tehlikeli bir durumda kendinizi yere atmanız gerekebilir.
Bu ısınma hareketlerinden sonra zirveye çıkmak isteyeceksiniz. Kesinlikle korkmayın aşağıdan görüldüğü kadar dik ve korkutu değil 🙂
Peki zirveye nasıl çıkıcaz? Yine korkutucu görünen ancak aksine eğlenceli olan birkaç seçeneğimiz var.

Telesiyej: En az 2 kişilik oturaklı teleferik sistemi. İnmenize yakın sizi zirvede sağa veya sola dönerek terkeden bir sistem Döneceği sırada kendinizi ileri atın durması gibi bir durum söz konusu değil. Sürekli aynı döngüde çalışıyor. Düşeceğinizi düşünmeyin veya size çarpacağını böyle bir durum söz konusu değil. Ayaklarınızı yerin yüksekliğine göre ayarlayıp. Hafif çapraz dışa doğru ve bacaklar hafif kırık kendinizi öne doğru itin.

Gondol: Bu teleferik sistemi Telesiyej ile aynı sadece etrafı kapalı kabin şeklindedir.

Teleski: Sakın Teleskilere oturmayın. Ayağınızdan çekerek sizi götürücektir. Ayaklarınız hafif çapraz dışa doğru arkaya yaslanarak dik durmaya çalışın. Otururum derseniz kendinizi yerde bulabilirsiniz 🙂 Genelde kısa mesafelerde bulunur. Ve benim gibi acemi bir snowboard’cu iseniz alışana kadar baya düşeceksinizdir

Baby Lift: Acemilerin ve genelde çocukların tercih ettiği sabit eksende dönen bacaklarınızın arasından geçen ve tutunarak gideceğiniz halat sistemidir. Genelde çok kısa mesafelidir.
Zirveye çıkınca o kadarda dik olmadığını göreceksiniz. Kesinlikle vazgeçmeyin çıkın.
Aşağı doğru kayarkan hızlanacaksınız bu durum korkutucu olabilir. Ancak ayaklarınızı içe doğru hafif çapraz tutarsanız yavaşlayacaksınız.
Sola ve Sağa dönmeniz gerekecektir. Vücudunuzu gideceğiniz yönün tersine hafif çevirerek ayaklarınızı ise gideceğiniz yöne çevirin.
Kesinlikle Dikkat Etmeniz ve Yanınızda Bulundurmanız Gerekenler?
  • Ufak bir sırt çantası kesinlikle yanınıza alın
  • Birkaç şişe su alın. Benim gibi düşünüp kar yerim ben gerek yok demeyin daha fazla susarsınız 🙂 🙂 🙂
  • Yedek bere ve eldiven alın düşme durumlarında kaybolabilir. Her yıl kesinlikle 4 tane kaybediyorum 🙂
  • Çikolata ve Bisküvi yanınızda bulundurun. Açlığınızı yatıştıracaktır.
  • Yanınıza tam şarzı olan bir telefon alın ve kapalı konumda kalsın. Soğukta ne kadar doluda olsa azalacaktır. Acil bir durumda lazım olacaktır. Telefonunuz eğer apple ise ne kadar soğukta çalıştığını söyleselerde soğukta açıldığını görmedim.
 
Üst