İnsan ve çevresi: haftanın görüntüleri (KW 10)

Adanali

New member

1. İnsan ve çevresi: haftanın görüntüleri (KW 10)

Fotoğrafik konuların aralığı ezici olabilir. İmkanlar yığını içinde iyi bir fotoğraf çekmek her zaman kolay olmuyor. Bazen bir motif çok banal, bazen çok popüler ve hatta çok kitsch görünebilir. Ancak galerimizdeki fotoğrafçılar her zaman ilginç bakış açıları bulmayı ve başarılı görüntüler yaratmayı başarırlar.

gökdelenin köşesi

Wolfgang Görgen, modern bir banka binasını siyah beyaz fotoğrafladı. Fotoğrafı hakkında şunları söylüyor: “Fotoğraf tüm binayı göstermiyor, sadece eğri olan bir köşeyi gösteriyor. Beyaz bina şekilleri ve siyah pencerelerin yardımıyla siyah beyaz bir grafik oluşturulmuş.”

Leylek Yuvası Manastırı Benediktbeuern

Eski bir Benedictine manastırı – bir leylek yuvası ve dar bir hilal ile birlikte, galeri fotoğrafçısı Walter Seibold anımsatıcı bir görüntü yarattı: “Bir çift leylek, Benediktbeuern manastırının manastırında muhtemelen organik tarım sayesinde bir yuva yaptı. Etkinlikler sırasında leylek yuvasını farklı açılardan ve günün farklı saatlerinde fotoğraflamak için her zaman zaman ayırdım. Bu fotoğrafı çekmek için yine de biraz tırmanmak gerekti.”

açık ocak 1

Fotoğrafçı Anne Bender, Ren linyit madenciliği alanındaki bir toprak höyüğün fotoğrafını çekerek Rheinland’dan çok bir Amerikan ulusal parkına benziyor. Fotoğrafı hakkında şunları söylüyor: “Tagebau1’ün fotoğrafı, Inden yakınlarındaki RWE açık ocak madeninin görüntüleme platformunda çekildi. Etkileyici ganimet yığınları bana Büyük Kanyon’un arka planını hatırlattığı için fotoğrafı çektim. Güneş parlıyordu. toprak yığınları ve kayaların farklı tonları, farklı parlaklık seviyeleri ve kahverengi tonları ile gerçekten çok iyi göze çarpıyordu. Post-processing’de kontrast ve gölgeler üzerinde çalıştım.”

anlaşma

Kiosk, Späti, Trinkhalle, Büdchen – normal çalışma saatleri dışında da açık olan küçük dükkanlar için çeşitli isimler vardır. Klaus-Peter Kubik, eski federal başkent Bonn’daki Bundesbüdchen’i akşam havasında fotoğrafladı ve şöyle yazıyor: “‘Bundesbüdchen’, Bonn’un eski hükümet bölgesinde tarihi bir büfe. Orijinal konumundan çıkarıldıktan ve geçici olarak birkaç tanesi korunduktan sonra. Yıllar önce, Dünya Konferans Merkezi yakınında yeni bir yer edindi.Işıklandırmanın ve yazıların özel atmosferini göstermek için, hava karardıktan sonra Bundchen’i fotoğrafladım.Yoldan geçen bir yaya bile resme biraz dinamizm katıyor Fotoğraf, Olympus ile elde çekilmiştir. 1/10 saniyede 7-14 lens ve ISO 400 ile OM -D E-M1.”

Girit’te Kilise

Yunan adasında galeri fotoğrafçısı Marco Bosse, adada 800’den fazla bulunan küçük bir kiliseyi fotoğrafladı. Şöyle anlatıyor: “Fotoğraf geçen yıl Kasım ayında Girit’in en güzel havasında bir Fuji X-Pro 2 ile çekildi. Harika bir analog görünüme sahip olan fotoğraf turu için kamerada fazladan bir film simülasyonu kaydettim. iyi, adadaki tarihi binalarla mükemmel uyum sağlıyor. Fotoğrafta da çok iyi uyduğunu düşünüyorum. Capture One’daki son işleme çok dikkatliydi, sadece kontrastı ve parlaklığı biraz ayarladım ve görüntünün kesitini biraz düzelttim. böylece görüntünün simetrisi görünüşe daha iyi uyuyordu.”

Bu haftanın tüm fotoğraflarını fotoğraf galerimizde bulabilirsiniz.

Cumartesi: Gökdelenin köşesi (Resim: Wolfgang Görgen)

c't photography'dan daha fazlası

c't photography'dan daha fazlası

(baba)

Haberin Sonu