Hamsik, Trabzonspor’da epey memnun

bencede

New member
Trabzonspor’un deneyimli oyuncusu Marek Hamsik, Türkiye’nin kıymetli gruplarından birinde forma giydiğini kaydetti.
Marek Hamsik, Spor Toto Muhteşem Lig’de Çaykur Rizespor ile yapılacak maçın hazırlıklarını sürdürdükleri Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bordo-mavililerin Slovak futbolcusu, önder olmaktan hem keyifli tıpkı vakitte gururlu olduklarını vurgulayarak, “Tabii ki dorukta kalmanın kolay olmayacağının farkındayız. Bu tarafta çalışmalara devam ediyoruz. Burada işime odaklanmış durumdayım. hayatımın tadını çıkarmaya ve işimi büsbütün güzel derecede yapmaya çalışıyorum.” diye konuştu.
Grubun kaptanının Uğurcan Çakır olduğu, lakin kendisinin Slovakya Ulusal Ekibi, Anastasios Bakasetas’ın da Yunanistan Ulusal Grubu’nda kaptanlık vazifesini üstlendiğinin aktarılması üzerine Hamsik, “Öncelikle Uğurcan Çakır’dan bahsetmek istiyorum. Kendisi şahane bir kaptan. Buranın yetiştirdiği en kıymetli oyunculardan bir tanesi. ötürüsıyla onunla birlikte olmaktan epeyce memnunuz. Grubumuzda deneyimli arkadaşlarımız da var. Birbirimize yardım ederek işimizi en yeterli biçimde yapmaya çalışıyoruz.” sözlerini kullandı.
Hamsik, 34 yaşında bulunmasına rağmen çalışma temposunun yüksekliğiyle ilgili soruya, “Sahada geçireceğiniz 1 saatlik antrenman müddeti, sizin fit kalmanız ya da kendinize bakmanız için kâfi süreç değil. Antrenman ile birlikte yediklerinize, içtiklerinize, uykunuza, yani ömrünüzün tamamına dikkat etmeniz gerekiyor. Ben de bunlara dikkat ederek yaşamaya çalışıyorum.” karşılığını verdi.
Biroldukça oyuncunun Çin’i son durak olarak gördüğü lakin kendisinin ondan sonrasında Avrupa’ya döndüğünün hatırlatılması üzerine Hamsik, “Belki benim de aklımda olan oydu. Birden fazla insanın son durak olarak gördüğü bir yer Çin. Ben de kontratımı erken sonlandırdım. yeniden üst düzeyde oynamaya devam etmek istedim. Türkiye’de büyük bir kadronun formasını giyiyorum. Bu formayla şampiyonluk uğraşı veriyorum. Bu da beni fazlaca keyifli ediyor.” açıklamasında bulundu.
“Arkadaşlarımdan bu kelamları duyar duymaz keyifli oluyorum”
Hamsik, gruptaki genç oyunculardan Berat Ayberk Özdemir ve Abülkadir Ömür’ün kendisiyle ilgili olumlu kelamları hakkında, şunları kaydetti:
“Takım arkadaşlarınız sizden bu kadar hoş sözlerle bahsedince, keyifli olursunuz. Ben de arkadaşlarımdan bu kelamları duyar duymaz memnun oluyorum. Berat’a geldiğimde, ‘Eğer bu biçimde devam edersen, bu türlü üstüne koya koya devam edersen, ulusal gruba da kesinlikle gideceksin.’ demiştim. esasen ulusal gruba seçildi ve orada da oynadı. Onun için hayli büyük adım oldu. Abdülkadir Ömür bence Türkiye’nin en büyük yeteneklerinden bir tanesi. aslına bakarsanız ne kadar yetenekli olduğunu herkes görüyor. Son maçta bizim için kilit roldeydi. O da bize son maçta yardımcı oldu.”
Sakatlığı yeni atlatmasına rağmen Göztepe maçında alanda olmayı istediğini teknik yönetici Abdullah Avcı ile paylaşması hakkında Hamsik, “Hocamla yaptığım fazlaca özel bir konuşma değildi aslında. aslına bakarsanız hocayla ortamızda yaptığımız daima konuşmalar. Natürel ki ben de her oyuncu üzere kulübede olmaktansa birinci 11’de oynamayı tercih ettiğimi söylemiştim.” biçiminde konuştu.
Hamsik, daha evvel forma giydiği Napoli’nin de İtalya’da başkan olmasıyla ilgili, “İki ekip da şu an önder. Umuyorum bu biçimde bitirecekler. Dönem sonunda bu biçimde biterse, ben de tıpkı anda iki partiyle bunu kutlamış olacağım.” değerlendirmesinde bulundu.
“Liderliğin tadını çıkartıyoruz”
Bordo-mavili taraftarlara seslenen Hamsik, kelamlarını şöyleki tamamladı:
“Tüm kentin hayalinin şampiyonluk olduğunun, beklentilerin çok yüksek olduğunun ben de farkındayım. Lakin şu anda yalnızca 10 maç tamamlandı. Ligin tamamında namağlup gitmek kolay olmayacak. Kesinlikle bu grubun birliktee kalacağı ya da kaybedeceği maçlar da olacaktır. Benim taraftarlardan beklentim, işler makûs gittiğinde, istemediğimiz biçimde kaybettiğimiz maçlardan daha sonra da bu dayanağın verilmesi. Birinci sıradayız. Birinci sırada olmanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Kıymetli olan, işin sonunda birinci sırada kalabilmek. Şu anda liderliğin tadını çıkartıyoruz.”