Günlük hayatın geometrisi: haftanın resimleri (28. hafta)

Adanali

New member
Bu hafta seçilen resimlerde çizgiler, yaylar ve spiraller öne çıktı. Üç siyah beyaz resim sadeliği ile göze çarpıyordu.

Duyuru

Klaus-Peter Kubik, merdivenlerle ilgili parlak vizyonu hakkında şunları yazıyor: “‘RWTH X’ fotoğrafı Aachen’de çekildi. Şehri ziyaretim sırasında, yerel üniversitenin bazı fakültelerini ziyaret etme fırsatım oldu ve orada bunu etkileyici buldum. merdiven ‘Tepe’den sonraki manzara her zaman dikkate değer bir perspektiftir ve burada güzel sarmal şekli, aydınlatmayı ve cam tavanı gösterir. 7-14a lens 7 mm (35 mm formatında 14 mm) ile Olympus OM-D E-M1 ile çekilmiştir. “

Fotoğrafçı Michael Kanitz, bir şantiyedeki güvenlik ağlarını temsil eden çizgiler içeren bir görüntü gönderdi. Yatay olarak çizgili bir arka planın önünde, farklı açılarda bir ağ uzanır. Göz, satırların başı ve sonu için kesin bir açıklama arar ve bulamaz.

Metapix’in günün fotoğrafı daha da minimalist ve uzayda bir sütun gibi süzülüyormuş gibi görünen bir üçgen gösteriyor.

Endülüs’te Dirk Selig, arkasındaki palmiye ağacını çerçeveleyen bir kemerin içinden bir bakış açısı keşfetti. Ağacın tepesi, duvarın kıvrımına mükemmel bir şekilde oturur. O rapor ediyor:

“Canon R6 ve geniş açılı lens FR 15-30 mmF4.5-6.3 IS STM) diyafram açıklığı 1/200 sn. f9 Iso 100 ile RAW formatında fotoğraflar çektim. Zorluk, dinamik aralıkta ustalaşmaktı. Böylece gökyüzü Avuç içi arkasında, yanmaması için görüntüyü az pozladım. Sayfa işlenmeden önce neredeyse siyahtı. Ardından, Lightroom programıyla, son işleme sırasında sayfanın derinliğini hafifletebildim. Modern sensörler bunu yapıyor mümkün, çünkü gürültü davranışı çok gelişti.”

Boeing-707 çiçeğinin fotoğrafı, çeşitli tonlarda gruplandırılmış bir çiçek grubunu gösteriyor. Ancak tesisleri, çiçek yapılarının mükemmel düzenlemesiyle bir kez daha etkiliyor.

Torsten Spang’ın Cumartesi günü çekilen fotoğrafı, akşam güneşinde bir tekneyi gösteriyor. Bakış, ön tarafta simetrik olarak birleşen kalasları takip ediyor. Torsten Spang şunları bildirdi: “Fotoğraf Danimarka, Thorupstrand, Kuzey Jutland’da çekildi. Burada balıkçı tekneleri vinç veya römorkörlerle karaya çekiliyor, liman yok. Bu fotoğraf gün batımında çekildi […]”

Duyuru

Bir sincap fotoğrafı, bu hafta Facebook’ta özellikle çok sayıda okuyucunun ilgisini çekti. Fotoğrafçı Georg May, fotoğrafın nasıl ortaya çıktığını şöyle anlatıyor: “Fotoğraf, sincapların diğer birçok aç hayvanla birlikte yemlikte buluştuğu bahçemden. Sincaplardan biri (bu arada fotoğrafta çok hamile) her zaman bahçe çitinde oldukça sakinleşene kadar bekler ve ancak o zaman tüm dikkatle yiyeceklere doğru gitmeye cesaret eder. İdeal bir hobi fotoğrafçısı olarak benim için poz verdi. Bana kısaca merhaba demek ister gibi göründüğünden, özellikle fotoğrafta aldığı poz beni çok etkiledi.

Haftanın tüm fotoğrafları aşağıdaki fotoğraf galerisinde bulunabilir:

Cumartesi: balıkçı teknesi
(Resim: Torsten Spang)

c't photography'dan daha fazlası

c't photography'dan daha fazlası

(yüksek)

Haberin Sonu