“Derbi galibiyetleri kimi vakit şampiyonluğa bedeldir”

bencede

New member
Fenerbahçe’nin ve Spor Toto Üstün Lig’in unutulmaz oyuncularından Diego Lugano Üstün Hikayem’e konuk oldu.
Sarı lacivertlilerin efsane oyuncusu, unutulmaz derbiler oynadığını lakin Fenerbahçe ile Galatasaray içindeki derbi maçlarının fazlaca farklı olduğunu söylemiş oldu.
Diego Lugano derbiler ile ilgili şunları söylemiş oldu:
“Eşsiz! Çılgın! İnanılmaz! Dünyanın neresine gidersem söylerim. Nacional – Penarol derbilerini oynadım. Sao Paulo – Corinthians maçlarını oynadım. PSG – O. Marsilya oynadım. Cerro Porteno – Olimpia maçlarına çıktım ki o da Uruguay’ın en büyük rekabetlerinden biridir. Ulusal ekipler düzeyinde Uruguay – Arjantin ve Uruguay – Brezilya maçlarında oynadım ki bunlar da büyük ezeli rekabetlerdendir ancak Fenerbahçe – Galatasaray maçları fazlaca farklı. İnanılmaz! Futbolu bırakmış oyuncular için bu biçimdesine maçların keyfini çıkarmış olabilmek değer biçilemezdir. Futbolu bıraktıktan daha sonra artlarında bırakabilecekleri en büyük mirastır. Öylesine bir çılgınlık, öylesine bir tutku. olağanüstü bir adrenalin. Anlatılması güç. Bugün bile hala anlamakta zorluk çekiyorum.
Sao Paulo’da dört dönem boyunca Palmeiras ve Corinthians’a karşı 18 derbi oynadım ve hiç birini kaybetmedim. Kulübün tarihi boyunca hiç derbi kaybetmediği öbür bir devir yok! Uruguay – Brezilya maçlarında ise sadece bir kere kaybettim, üç kere de birliktee kaldım. Bu tıp maçlarda baht daima yanımda oldu. Bahtın yanı sıra tutum, hırs ve lakin en kıymetlisi taraftarların hislerine olan hürmetim kelam konusu. Zira taraftarların hissettikleri unutulmamalıdır. Bu müsabakaların bayağı bir maçmış üzere oynanmaması lazım. Bu maçlar kimi vakit şampiyonluğa bedeldir! Fenerbahçe taraftarı ile hislerimiz hayli benzeriydi. Bu yüzden onların ruh halini benimsemek benim için kolay oldu. İşte bu niçinle Fenerbahçe taraftarı beni fazlaca severken Galatasaray taraftarı beni hiç sevmez. Statlarına gitsem herbiçimde hiç âlâ karşılanmazdım, bilemiyorum. Lakin bu bile sana duydukları saygıyı ortaya çıkarır. Seni sevmezler fakat bir o kadar da hürmet duyarlar. Sonuç olarak, tüm bunlar benim için miras bedelinde; derbilerdeki bu çılgınlığı ve yoğunluğu içselleştirebilmek. Benim için fevkaladeydü.