Arap Poğaçası

semaver

New member
Arap Poğaçası Tanımı İçin materyaller


  • 500 gr un
  • 300 gr katı yağ
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
İçi için;

  • 50 gr toz fındık
  • 100 gr dövülmüş ceviz
  • 25 gr pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı bal
Arap Poğaçası Nasıl Yapılır?


  • Tereyağı çırpma kabına alınarak çırpılır.
  • Pudra şekeri, yumurta ve yoğurt ek edilerek çırpılmaya devam edilir.
  • Kabartma tozu, un eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
  • Homojen bir kıvam aldığında streçleyerek kenarda bekletilir.
  • İç harç için pudra şekeri, bal, ceviz ve fındık tozu eklenerek hamur kıvamına getirilir.
  • Poğaça hamuru açılarak yuvarlaklar kesilir. İç kısmı için hazırlanan harçtan modüller koyularak yarım ay halinde kapatılır.
  • Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla iz verilir.
  • Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.
 
Üst