Adobe Firefly V3: Photoshop'ta görüntü üreten yapay zeka

Adanali

New member


  1. Adobe Firefly V3: Photoshop'ta görüntü üreten yapay zeka

Duyuru



Adobe Photoshop görüntü düzenlemenin mevcut beta sürümü, diğer şeylerin yanı sıra “üretken dolgu” için üretken yapay zeka aracı için bir güncelleme aldı. Adobe'nin üçüncü sürümünde sunduğu Adobe Firefly görüntü oluşturucuyu kullanarak görüntü desenlerini tamamlayın.

Genel olarak Adobe, Firefly Image 3'ün uzun, karmaşık talimatların daha iyi metin anlaşılmasını sağlamanın yanı sıra daha iyi ışıklandırma, daha fazla ayrıntı ve basit karakterleri görüntüleme becerisine sahip fotogerçekçi görüntüler sağlayacağını vaat ediyor. Firefly Image 3 ayrıca daha çeşitli illüstrasyonların yanı sıra insanları ve kalabalıkları daha iyi yeniden üretebilmelidir. Adobe, modelini Adobe Stock içeriğinin yanı sıra kamuya açık görseller ve telif hakkı süresi dolmuş görsellerle eğitir. Bu onları ticari kullanım için güvenli kılar. Firefly, tüm görüntülere onları yapay zeka tarafından oluşturulmuş olarak tanımlayan “içerik kimlik bilgileri” sağlar.

Firefly V3, Photoshop beta sürümünden çeşitli araçlar ve özellikler içerir. Görüntü oluşturucu, ana pencerenin ortasında kayan bir çubuk olarak göze çarpan bir konumda giriş için hala mevcuttur. Temmuz 2023'te Photoshop, o zamandan beri görüntünün seçilen alanlarını veya tuvalin bölümlerini oluşturulan görüntü içeriğiyle genişletmek için kullanılan “Üretken Dolgu” ve “Üretken Genişletme” işlevlerini aldı.

Photoshop'taki Gelişmiş Firefly Araçları


Firefly ilk kez Photoshop'ta yalnızca bir görüntünün parçalarını oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda bir mesaj ekledikten sonra istenirse tuvalin tamamını dolduruyor. Photoshop, “Arka Plan Oluştur” seçeneğini kullanarak arka planı otomatik olarak konudan ayırır ve girdiğiniz istem doğrultusunda onu görüntü içeriğiyle doldurur.







Photoshop'un Arka Plan Oluştur aracı, görüntünün konusunun etrafında bir seçim maskesi oluşturur ve arka planı değiştirmek için Firefly'ı kullanır.


(Resim: Adobe)



Üretilen malzeme daha fazla işlenebilir. Benzer Oluştur komutu önceki Firefly çıktısının çeşitlemelerini üretir. “Ayrıntıyı Geliştir” işlevi, oluşturulan içeriğin keskinliğini ve ayrıntılarını iyileştirir.

Referans görselleri de yüklenebilir: yapısal referans görselleri görselin kompozisyonunu belirler. Stil referans görselleri illüstrasyon veya fotoğraf, renk paleti, kontrastlar ve diğer stilistik ayrıntılar gibi formaliteleri belirler.







Referans görüntüleri kullanarak Photoshop bir konunun stilini değiştirebilir.


(Resim: Adobe)



Daha fazla Photoshop özelliği


Photoshop yeniliklerinin tümü Firefly'ı etkilemez. Ayarlama fırçası, yerel renk ve pozlama manipülasyonu gibi görüntüye zarar vermeyen iyileştirmeler uygular. Photoshop, maskelerle ayarlama katmanları oluşturur. “Ayarlama Ön Ayarları”nı kullanarak tek tıklamayla efektleri uygulayabilir, bunları kendiniz düzenleyebilir ve şablon olarak kaydedebilirsiniz. Geliştirilmiş bir yazı tipi tarayıcısı, 25.000 Adobe yazı tipinin ekranda nasıl göründüğünü gösterir.

Kullanılabilirlik


Adobe Firefly Image 3 artık Photoshop ve Firefly web uygulamasında beta olarak kullanıma sunuldu. Nihai versiyonun bu yılın sonlarında ortaya çıkması bekleniyor. O zamana kadar Adobe, topluluk geri bildirimlerine göre sonuçları optimize etmek istiyor. Photoshop, kayıtlı kullanıcılar tarafından Windows 10 ve üzeri ile macOS 11.0 ve üzeri için Creative Cloud uygulaması aracılığıyla indirilebilir.


(akr)



Haberin Sonu
 
Üst