Testte: Leica SL3 tam çerçeve fotoğraf makinesi

Adanali

New member
Leica kamera serisini sürekli olarak geliştiriyor. Bu aynı zamanda SL serisini de içerir: geleneksel olarak elektronik vizörler ve ekranlarla donatılmış ve boyut olarak diğer üreticilerin profesyonel modellerine daha benzer olan tam çerçeve aynasız kameralar. SL3 artık, üretici Leica'nın telemetreli M serisinin diğer tam formatlı modellerinde ve Q kompakt kamera serisinde zaten uyguladığı 60 megapiksel BSI sensörüne sahip. Ekran artık hareketli, bu da görüntüde küçük değişiklikler anlamına geliyor. kasa tasarımı.






Hofkirche: Leica, Dresden'in barok mimarisinin en ince ayrıntılarını büyük ayrıntılarla yakalıyor.Leica SL3 50 mm ISO 125 f/4,5 1/500 s, Christine Bruns



Hofkirche: Leica, Dresden'in barok mimarisinin en ince ayrıntılarını büyük ayrıntılarla yakalıyor.

Leica SL3 | 50mm | ISO 125| f/4.5 | 1/500


(Resim: Christine Bruns)



Gövde ve kullanım


Leica SL3'te ilk fark ettiğiniz şey boyutudur. Sade tasarımlı gövdesi de oldukça ağır olup pil dahil 850 gramdır. Kamera, Sony Alpha 7R V'den 100 gramdan daha ağırdır. Ancak sapın büyük şişmesi sayesinde ellere iyi oturur, büyüklerde küçüklere göre biraz daha iyi. Ancak ağır lenslerle kameranın dengesinin zayıf olduğunu gördük. İsteğe bağlı tutma yeri ve pil yuvası burada mantıklı bir yatırımdır. Leica SL3 yüksek kalitede üretilmiştir ve yüzeyleri aynı zamanda hoş bir dokunuşa sahiptir. Kasa, manuel çalıştırmaya izin veren ve kolaylaştıran üç tekerlek ve birkaç düğmeyle donatılmıştır. Düğmeler ve tekerlekler çok pürüzsüz değildir ve büyük parmaklarla ve hafif eldivenlerle bile çalıştırılabilir. Diğer üreticilerin çoğu tam formatlı fotoğraf makinesi gövdesinin aksine Leica, ekranın sağındaki üç işlev tuşu dışındaki düğmeleri ve tekerlekleri etiketlemez. Biraz deneme ve pratik yaparak kamera parametrelerini hızlı bir şekilde atayabilirsiniz.




Kameranın üst kısmındaki düğmeler ve tekerlekler etiketlenmemiştir.  Durum göstergesi fotoğrafçıya tüm önemli değerleri bir bakışta gösterir., Leica



Kameranın üst kısmındaki düğmeler ve tekerlekler etiketlenmemiştir. Durum ekranı fotoğrafçıya tüm önemli değerleri bir bakışta gösterir.


(Resim: Leica)



Deklanşör düğmesinin arkasındaki çapraz durum ekranı, fotoğrafçıya bir bakışta en önemli ayarları gösterir. Ayrıca hızlı menü, düğmeler ve çarklar tamamen özgürce olmasa da belirli bir seçim özgürlüğüyle özelleştirilebilir.


Bu, Haberler Plus makalemizin “Testte: Leica SL3 tam format kamera” okuma örneğiydi. Haberler Plus aboneliği ile makalenin tamamını okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.




Maalesef bu bağlantı artık geçerli değil.

Hediye edilen öğelere verilen bağlantılar, 7 günden daha eski olması veya çok sık erişilmesi durumunda geçersiz olacaktır.


Bu makaleyi okumak için deneme aboneliğine kaydolun ve tüm Haberler+ içeriğini bir ay boyunca ücretsiz okuyun.
 
Üst