2022 Yazının Yükselen Trendi: Karavan Tatili

Adanali

New member
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi sebebiyle farklı bir yaz sezonuna başladık. 1 Haziran itibarıyla şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılması ile yavaş yavaş tatil planları da yapılmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda kimileri bu yaz tatil fikrine uzak olsa da de kimileri de her ne olursa olsun yaz tatilinden vazgeçmeyeceklerini söylüyor.
Ancak yaşanan süreçten dolayı bu yaz tatilcilerin aklında soru işaretleri kalıyor. Oteller ve diğer işletmeler her ne kadar devlet tarafından belirlenen önlem ve kurallara uymak zorunda olsa ve gerekli dezenfeksiyonları yapsa da ziyaretçilerin içinde yüzde yüz güven sağlamak konusunda yetersiz kalabiliyor.
Bu durum da farklı tatil alternatiflerini akıllara getiriyor. Bu alternatiflerin arasında en çok öne çıkan seçenek ise elbette Karavan tatili. 2022 yazı kesinlikle karavan tatili yılı olacak!

Neden mi? Koronavirüs döneminde karavan tatilinin avantajları saymakla bitmiyor.

İşte koronavirüsten korunarak keyifli bir yaz geçirebileceğiniz karavan tatilinin avantajları:
Karavanla seyahat ederken evinizi de yanınızda taşımış olursunuz. Böylece her ihtiyacınız, istediğiniz her an yanınızdadır. Bu nedenle insan içine çok fazla karışmanız gerekmez: yeme-içme, temizlik ve alışveriş gibi ihtiyaçlar sebebiyle herhangi bir yere gitme zorunluluğunuz minimum düzeyde kalır.
Hijyen koşulları güvenilirdir. Karavanlar kiracılara teslim edilmeden önce firma tarafından dezenfekte edilir ve o andan sonra yalnızca siz kullanacağınız için tamamen hijyeniktir.
Otel konaklaması, ulaşım, yeme içme gibi kriterleri düşündüğünüzde çok daha ekonomik bir seçenektir.
Dilerseniz her gün farklı bir manzaraya uyanır, tek bir yere bağlı kalmazsınız.

Çok popüler olan kalabalık lokasyonlar yerine daha sakin koylarda, çok bilinmeyen bölgelerde konaklayabilirsiniz.
Ülkemizde sınırsız güzellikler sunan Ege ve Akdeniz kıyılarını baştan başa dolaşabilirsiniz.
Dışarıda yemek yemek zorunda kalmazsınız. Yemeğinizi karavanınızın mutfağında kendi hijyen koşullarınızda hazırlarsınız, böylece içiniz rahat olur.
Ortak banyo ve tuvalet gibi birden çok kişinin sürekli temas ettiği bölgeler, virüsün yayılımı için tehdit oluşturur. Karavanınızda kendi özel tuvalet ve banyonuzu kullanmanız sizi virüsten ve diğer problemlerden korur.
Ülkemizde son yıllarda popüler hale gelen karavan tatilciliği sebebiyle artık her yerde harika karavan park alanları mevcut. Elektrik, su vb ihtiyaçlarınızı karşılamanız için karavan park alanlarını küçük bir ücret karşılığında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ve özellikle çift ya da çekirdek aile olarak tatil yapmak istiyorsanız, karavan sizin için ideal bir seçenek olacaktır.
Bu yaz koronavirüs korkusundan uzak bir karavan tatili yapmak istiyorsanız, elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Karavan kiralama firmaları şu an stoklarındaki araçları tüketmek üzere.Tatil tarihlerinizi bir an önce planlayın ve size uygun bir karavan kiralama firmasıyla görüşerek rezervasyonunuzu hemen yapın.
 
Üst